x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi După aur a venit bronz

După aur a venit bronz

de Vlad Ionescu    |    18 Aug 2008   •   00:00
După aur a venit bronz

CANOTAJ ● Echipajul de 8+1 a cedat supremaţia
Campioane în proba regină a canotajului la ultimele trei Olimpiade, fetele noastre au sosit doar pe locul al treilea într-o finală dominată cap-coadă de americance. Aflate multă vreme pe locul secund, ele au cedat milimetric şi argintul.



CANOTAJ ● Echipajul de 8+1 a cedat supremaţia
Campioane în proba regină a canotajului la ultimele trei Olimpiade, fetele noastre au sosit doar pe locul al treilea într-o finală dominată cap-coadă de americance. Aflate multă vreme pe locul secund, ele au cedat milimetric şi argintul.

"Acest echipaj este mai bun decît cel de la Atena, mai omogen. Sigur luăm aurul", a spus sîmbătă, după victoria de la dublu rame repurtată de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, preşedintele Federaţiei de canotaj, Ion Dospinescu. "Le batem pe americance cu o secundă", declarase înaintea debutului olimpic şi Doina Ignat, cea mai experimentată sportivă din barcă. În finală, lucrurile nu au stat însă aşa cum s-au aşteptat fetele noastre. Echipajul american a plecat perfect şi s-a instalat la conducere, pe care nu au mai cedat-o pînă la final. Româncele le-au luat plasa, au dat semn că ar putea reveni pe ulimii 500 de metri, dar în zadar. Mai mult, le-au pierdut din vedere pe olandeze, care au venit puternic de pe ultimul culoar, depăşindu-ne cu doar trei sutimi de secundă. Victoria a fost decisă de elanul tineresc al americancelor, care nu au avut în barcă nici o sportivă de peste 28 de ani, în timp ce în ambarcaţiunea noastră nu mai puţin de cinci canotoare sînt trecute de 32 de ani, decană de vîrstă fiind cîrmăciţa Elena Georgescu (44 de ani), urmată de Doina Ignat (40 de ani). Aşadar, doar bronz pentru Constanţa Burcică, Viorica Susanu, Rodica Şerban, Eniko Barabaş şi Simona Muşat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat şi Elena Georgescu, prea puţin faţă de propriile aspiraţii.

DURERE. După finală la ponton, veteranele Ignat şi Georgescu nu puteau să scoată nici un cuvînt. Lacrimile din ochi spuneau însă totul despre drama care le măcina sufletul. "Balanţa a înclinat în favoarea tinereţii. Toate am tras cît am putut, dar lipsa de experienţă a unora dintre noi a făcut să apară acest rezultat. La final am crezut că am fost înaintea Olandei, dar se vede că m-am înşelat", avea să recunoască Viorica Susanu. "Sînt dezamăgită, deoarece speram la mai mult, dar în acelaşi timp bucuroasă, pentru că e prima mea medalie la Olimpiadă. Pentru mine, emoţiile nu s-au terminat, pentru că luni începe concursul de canoe, unde va concura şi viitorul meu soţ, Florin Mironcic. Pentru el am mai mari emoţii decît am avut pentru mine", a spus Eniko Barabaş.

DECEPŢIONATE. După premiere, fetele erau încă marcate. "Eram obişnuite să luăm aurul. Totuşi, bronzul este o medalie de care trebuie să ne bucurăm. E ultima mea Olimpiadă. Mai în glumă, mai în serios, numai bronzul îmi lipsea. Acum l-am luat, deci am o colecţie completă", a spus Doina Ignat. Ea şi Elena Georgescu vor mai participa în toamnă la Europene, după care se vor retrage definitiv. "Mergem acasă, la familie, să fim mame şi soţii", a adăugat Doina. Deşi este mult mai tînără, Simona Muşat pare şi ea decisă să renunţe la sport: "Medalia asta va fi tratată ca o clasare oarecare. Nimeni nu ne va băga în seamă la întoarcerea acasă, pentru că toată lumea s-a obişnuit cu aurul. Am 27 de ani şi mă retrag. Am o familie, vreau un copil".

×
Subiecte în articol: jo 2008