x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi După Glen Johnson, Bute vrea să se bată cu cei mai buni

După Glen Johnson, Bute vrea să se bată cu cei mai buni

de Vicentiu Neagoe    |    18 Aug 2011   •   12:55
După Glen Johnson, Bute vrea să se bată cu cei mai buni

Campionul mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, Lucian Bute a declarat ca se va concentra pentru meciul cu jamaicanul Glen Johnson, dar obiectivul sau este o confruntare cu castigatorul turneului Super Six, conform presei canadiene.

In ultima perioada, Lucian Bute a fost atacat in mai multe rinduri, fiind acuzat ca “este tinut in siguranta de managerii sai, care nu-i dau voie sa boxeze cu pugilisti cu nume'. Romanul a trecut peste aceste rautati si a vorbit despre partida pe care o va disputa pe 5 noiembrie, la Montreal, in compania lui Johnson.

“Ma voi concentra pentru meciul cu Glen Johnson, dar obiectivul meu este, evident, sa il infrunt pe cistigatorul Super Six. As vrea sa boxez cu toti pugilistii din acest turneu pentru a demonstra ceea ce doresc. Sunt pregatit pentru orice', a spus Bute, conform gsp.ro, care citeaza site-ul canoe.ca. In finala Super Six se intalnesc, in octombrie, Andre Ward si Carl Froch.

De partea cealalta, Glen Johnson a declarat ca il respecta mult pe Bute, pe care il cunoaste de cand i-a fost sparring-partner. “I-am fost sparring-partner si il cunosc putin. Se pregatea pentru un meci cu Librado Andrade, iar eu pentru o confruntare cu Chad Dawson. Este un boxer bun. Va fi un meci bun, incitant. Aceasta este confruntarea pe care o merita fanii. Eu sunt cel mai bun boxer de pe lista potentialilor adversari ai lui Bute', a declarat Johnson, conform eastsideboxing.com.

Lucian Bute a anuntat pe contul sau de Twitter ca isi va pune centura in joc pe 5 noiembrie, in cadrul unei gale in care il va avea ca adversar pe Glen Johnson, in varsta de 42 de ani. Jamaicanul a disputat 68 de partide in cariera, reusind sa castige 51 (35 prin knock-out), pierzand 15 si remizand de doua ori.

Lucian Bute, 31 de ani, si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului desfasurat in 9 iulie, la Romexpo.

×