x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi După Halep şi Raonic, alţi doi jucători de tenis renunţă la JO de la Rio

După Halep şi Raonic, alţi doi jucători de tenis renunţă la JO de la Rio

17 Iul 2016   •   13:02
După Halep şi Raonic, alţi doi jucători de tenis renunţă la JO de la Rio
Sursa foto: Facebook.com

Jucătorii cehi de tenis Tomas Berdych, nr.8 mondial, şi Karolina Pliskova (Nr.16) au anunţat, sâmbătă, că nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) din cauza virusului Zika, după ce anterior românca Simona Halep şi canadianul Milos Raonic luaseră aceeaşi decizie, informează AFP.

"Sunt dezolat să anunţ că nu voi participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Aceasta din cauza virusului Zika care se răspândeşte în ţară", a explicat jucătorul în vârstă de 30 de ani pe contul său de Twitter.

"Cum urmează să-mi întemeiez o familie, limitarea riscurilor pentru apropiaţii mei este o prioritate absolută", a justificat Berdych, care nu dispută nici sferturile Cupei Davis, unde Cehia este condusă cu 2-1 de Franţa.

La rândul ei, Pliskova şi-a justificat absenţa din acelaşi motiv ca şi compatriotul său: "Mă tem de efectele posibile ale virusului Zika", a declarat ea pentru agenţia cehă CTK.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a anunţat, vineri, într-o postare pe Facebook, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika.

''Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika'', a afirmat Halep (24 ani), în reţeaua de socializare.

Sursa: AGERPRES

×