x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi E OFICIAL! Simona Halep este a şaptea jucătoare a lumii

E OFICIAL! Simona Halep este a şaptea jucătoare a lumii

24 Feb 2014   •   08:52
E OFICIAL! Simona Halep este a şaptea jucătoare a lumii

Simona Halep ocupă de luni locul 7 în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis, egalând cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia WTA, reuşită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997.

Halep, care a urcat două locuri faţă de săptămâna trecută şi se află la doar 55 de puncte de locul 6, ocupat de Angelique Kerber, a depăşit astfel reuşita managerului său, Virgina Ruzici, care deţinea performanţa celei de-a doua clasări româneşti în WTA, locul 8.

Halep (22 ani) este autoarea unuia dintre cele mai spectaculoase salturi din tenisul profesionist feminin, câştigând în decurs de mai puţin de un an şapte turnee WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, Doha) şi urcând de pe locul 64 (mai 2013) pe 7.

Sorana Cîrstea se menţine pe locul 27 în lume, Monica Niculescu pe 53, Alexandra Cadanţu a coborât două locuri şi este acum pe 64, în vreme ce Irina Begu a reuşit un salt de 22 de poziţii şi se află pe 123, vizând revenirea în top 100.

Begu a reuşit un salt de 18 locuri şi la dublu, ajungând pe 66 graţie titlului cucerit la Rio de Janeiro. Niculescu staţionează pe 63, iar Raluca Olaru a urcat pe 62, cea mai bună clasare a sa în ierarhia de dublu.

×
Subiecte în articol: simona halep ierarhia WTA