x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Edit, noi credem in tine!

Edit, noi credem in tine!

de Sorin Anghel    |    29 Noi 2007   •   00:00
Edit, noi credem in tine!

Romănia n-a avut parte sezonul trecut de foarte multă zăpadă, dar s-a ales cu cel mai notabil rezultat inregistrat pănă acum de schiul alpin romănesc.

Romănia n-a avut parte sezonul trecut de foarte multă zăpadă, dar s-a ales cu cel mai notabil rezultat inregistrat pănă acum de schiul alpin romănesc.

Edit Miklos (19 ani), legitimată atunci la Sport Club Miercurea Ciuc, s-a clasat pe locul şase in proba de coborăre de la Campionatele Mondiale desfăşurate in Austria. Rezultatul acesta a făcut-o cunoscută, a devenit mult mai respectată, iar in vara acestui an s-a transferat la Dinamo Braşov. "M-au căutat, iar eu am acceptat, pentru că m-au făcut poliţistă. Am grad de subofiţer", işi argumentează ea decizia.


AMBIŢII. De şapte ani de zile se pregăteşte in Austria. Altfel nu ar fi ajuns ca acum să reprezinte marea speranţă a Romăniei pentru Jocurile Olimpice din 2010, de la Vancouver. "La finalul sezonul trecut eram pe 58. çmi doresc să urc mai sus. Dacă intru in primele 30 e foarte bine, pentru că oricine ajunge acolo are şanse foarte mari să căştige Cupa Mondială. Acesta este visul meu şi pentru asta mă voi pregăti in următorii doi ani." ßi ce urmează după cei doi ani? "Jocurile Olimpice! Pe cele de la Torino le-am ratat din cauza unei accidentări. Ar insemna că sunt prea ghinionistă dacă pierd şi ediţia din 2010, de la Vancouver", spune Miklos.


PLANURI. Pentru iarna această şi-a propus să atace Cupa Europei şi "mondialele" de juniori din Spania, acolo unde vrea să urce pe podium. Nu garantează insă că va fi prezentă la Campionatele Naţionale ale Romăniei. "Aş vrea să vin, dar dacă in aceeaşi perioadă voi avea un concurs de unde pot să adun puncte FIS, imi va fi imposibil să ajung in Romănia", se scuză schioarea.


IUBIRE.
çşi explică poziţia de lider peste tot ceea ce inseamnă schi in Romănia prin faptul că face totul cu multă pasiune. çn prezent este pregătită de un antrenor austriac, dar cel mai bine se simte atunci cănd se intălneşte in străinătate cu ceilalţi schiori din Romănia. "çn fiecare după-amiază jucăm fotbal şi imi place să-i driblez pe băieţi. Sunt atacant!"

"Visez să o inving pe Anja Paerson. Am concurat cu ea in 2005, la Cupa Mondială de la Val d’Isere, dar am ieşit abia pe 53"
Edit Miklos
"Tatăl meu a fost hocheist la Sport Club Miercurea Ciuc. Cred că de la el am moştenit ambiţia şi forţa"
Edit Miklos




×
Subiecte în articol: ski express