x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Emoke şi Reka, gloanţele de rezervă

Emoke şi Reka, gloanţele de rezervă

27 Noi 2008   •   00:00
Emoke şi Reka, gloanţele de rezervă

România nu se mulţumeste doar cu participarea în Cupa Mondială la Biatlon. Pe lângă "fetele de aur" – Tofalvi, Plotogea, Rusu şi Purdea – mai există şi alte sportive care pot veni oricând în prima echipă.



EMO NU E EMO. Una dintre ele este Emoke Szocs (23 de ani), care a surprins pe toată lumea cu forma bună pe care a arătat-o în ultima etapă la biatlon pe role desfăşurată în septembrie la Râşnov. Evoluţia sa bună a continuat şi în cantonamentul de la Ramsau, astfel că lupta pentru un loc în echipa care va participa la Cupa Mondială din acest sezon se anunţă una foarte dură.

"Am pus multă pasiune în pregătirea fizică, pentru că îmi doresc foarte mult să particip la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Am făcut cam 10-12 antrenamente pe săptămână înainte de a merge pe zăpadă", explică Szocs, care este şi studentă la Facultatea de Sport a Universităţii Babees Boelyai din Cluj-Napoca, unde este colegă cu schiorul Janos Szabo, de la CSI Vatra Dornei.

NORI NEGRI. Sezonul trecut, Reka Ferencz a şocat pe toată lumea prin rezultatele sale din Cupa Europei, acolo unde a fost declarată câştigătoare la individual în proba dedicată junioarelor. A încercat şi în Cupa Mondială, dar şi-a dat seama că această competiţie este încă o pălărie prea mare pentru ea.

Din păcate, sezonul ce urmează se anunţă unul extrem de greu pentru ea. Asta pentru că Uniunea Internaţională de Biatlon a decis să elimine clasamentele de juniori din cadrul concursurilor pentru Cupa Europei. În aceste condiţii, pentru Reka Ferencz va fi foarte greu să obţină rezultate cu care să poate ieşi în evidenţă. Lucrul ăsta nu îi dezarmează nici pe ea şi nici pe antrenorii săi de la Dinamo Bucureşti, club la care s-a transferat după ce şi-a încheiat socotelile cu CSS Miercurea Ciuc.

×
Subiecte în articol: schi fond/biatlon