x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eva Tofalvi trebuie clonată! Cea mai bună biatlonistă din istoria României a participat la ultima sa cursă olimpică

Eva Tofalvi trebuie clonată! Cea mai bună biatlonistă din istoria României a participat la ultima sa cursă olimpică

de Sorin Anghel    |    18 Feb 2014   •   10:17
Eva Tofalvi trebuie clonată! Cea mai bună biatlonistă din istoria României a participat la ultima sa cursă olimpică
Sursa foto: Illyés Tibor/Mediafax Foto

România a stat la masa bogaţilor. Cursa feminină de mass-start a adunat la start tot ce are mai bun biatlonul mondial în acest moment. Printre cele mai bune 30 de fete din lume s-au aflat nu doar medaliatele de la Soci, ci românca Eva Tofalvi. Sportiva din Miercurea Ciuc nu este un nume oarecare în lumea sporturilor de iarnă. Are în palmares o victorie în Cupa Mondială, numeroase clasări în Top 10 şi cinci prezenţe la Jocurile Olimpice de Iarnă. De trei ori a fost port-drapelul ţării noastre, demonstrând că ea poate fi considerată un Hagi al sporturilor de iarnă de la noi din ţară.

Pe o zăpadă grea, foarte apoasă, exact cum nu-i place, Eva Tofalvi a luat startul în ultima sa cursă olimpică. A “fugit” bine, semn că este încă proaspătă la 35 de ani. La prima tragere a ratat o singură ţintă şi a pierdut contactul cu plutonul fruntaş, însă a avut puterea să revină datorită următoarelor două trageri, care au fost perfecte şi au propulsat-o pe un electrizant loc 14. Românca ar fi putut să-şi atingă sau chiar să-şi depăşească performanţa de la Vancouver, când a fost pe 11, dar a greşit ţinta chiar la ultimul cartuş, astfel că a trebuit să se mulţumească cu poziţia 21 la finalul cursei. A trecut linia de sosire salutând publicul, dar şi telespectatorii, despărţindu-se astfel de o lume care i-a dat bucurii de nedrescris.

Foarte probabil, Eva Tofalvi se va retrage anul acesta. Antrenorul său, Marton Simon, crede că este imposibil de găsit o înlocuitoare în viitorul apropiat. Sportiva sa este un exemplu din toate punctele de vedere. Nu doar că a concurat la cel mai înalt nivel, dar a avut rezultate atât de bine încât a ajuns să poată duce o viaţă cel puţin decentă din premierile oferite de către organizatorii competiţiilor la care a participat. Tofalvi ar trebui clonată în acest moment, dar cum lucrul acesta este imposibil, avem speranţa că cineva îi va propune să ajungă preşedintele Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. 

Renault, alături de sportivii români
Renault susţine curajul, dedicarea, spiritul de echipă ce fac parte din lotul naţional la Jocurile Olimpice de Iarnă. Renault România duce astfel mai departe valorile olimpice, fiind sponsorul principal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Suporter al delegaţiei române la Olimpiada de iarnă, Renault doreşte să transmită sentimentul de mândrie şi pasiune publicului de acasă, să educe gustul acestuia pentru competiţiile destinate sezonului rece şi consideră că sportivii care participă la această competiţie trebuie să se bucure de susţinerea tuturor românilor.

Renault Romania îşi doreşte să popularizeze sporturile de iarnă în rândul publicului român şi a pregătit Micul Ghid Ilustrat al Jocurilor Olimpice, ce cuprinde cele 15 competiţii destinate sezonului rece.



×
Subiecte în articol: jocuri olimpice soci