x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fed Cup 2019. România, prima şansă în faţa Franţei în semifinale

Fed Cup 2019. România, prima şansă în faţa Franţei în semifinale

de Theodora Şutiu    |    18 Apr 2019   •   10:15
Fed Cup 2019. România, prima şansă în faţa Franţei în semifinale
Sursa foto: Captura Video

România întâlneşte sâmbătă şi duminică, la Rouen, selecţionata similară a Franţei, în semifinalele Fed Cup 2019. Deşi meciurile se dispută în deplasare, România este văzută de casele de pariuri favorită la câştigarea întâlnirii, dar şi a prestigiosului trofeu al tenisului feminin. Căpitanul nejucător al României mizează pe două victorii ale Simonei Halep pentru a se impune în faţa adversarelor.

Având în vedere că meciul se va disputa pe zgură, liderul echipei ţării noastre, Simona Halep, porneşte cu un atu în faţa adversarelor sale deoarece această suprafaţă este pe placul numărului 2 WTA: „Diferenţa ar trebui să fie făcută în favoarea noastră, pentru că o avem pe Simona. Este o diferenţă mare, avem o jucătoare senzaţională, numărul 2 în lume, dar cu o experienţă bogată. În momentul în care ai o jucătoare pe care te bazezi şi ştii că în proporţie de 90 la sută îţi câştigă două meciuri, viaţa este mai uşoară. Dar ne trebuie şi al treilea punct. Eu cred că e un avantaj că jucăm pe zgură, pentru că eu zic că toate jucătoarele, poate mai puţin Monica Niculescu, se descurcă foarte bine pe zgură, şi la fel cred că Garcia ar juca mai bine pe suprafaţă rapidă”, a declarat Segărceanu.

Publicul din deplasare

Deşi meciul se desfăşoară în deplasare, România va avea în Franţa o galerie numeroasă, aspect pe care Simona îl consideră un avantaj. Totodată, numărul 2 în clasamentul WTA nu crede că această semifinală va fi mai grea decât întâlnirea din sferituri cu Cehia: „Pe hârtie, nu este mai dificil, pentru că și Cehia a fost campioană de șase ori în ultimii opt ani, dar semifinala va fi una grea”, a spus Halep.  

Din reprezentativa României mai fac parte Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) și Raluca Olaru (35 WTA la dublu).

Buzărnescu, aproape refăcută

Fosta componentă a echipei de Fed Cup, Alexandra Dulgheru, consideră că Mihaela Buzărnescu este aproape recuperată după accidentarea pe care a suferit-o anul trecut. „A avut și problema la gleznă, e normal să aibă o scădere de formă. Dar eu am jucat cu ea recent la antrenament, nivelul este acolo, joacă incredibil de bine. Este suficient să aibă un declic. Da, poate ne-ar fi plăcut să fie «Miki» în forma de anul trecut. Ne-am obișnuit cumva să câștige foarte multe meciuri, dar oricum este un pion important în meciul de Fed Cup”, a declarat Alexandra Dulgheru, la Digi Sport.

Programul meciurilor

Sâmbătă, 20 aprilie - primele două partide de simplu (începând cu ora 14:00);

Duminică, 21 aprilie - ultimele două meciuri de simplu, urmate de confruntarea de dublu (începând cu ora 13:00).

Din echipa Franței fac parte Caroline Garcia (21 WTA), Alizet Cornet (54 WTA), Kristina Mladenovic (63 WTA la simplu, 3 WTA la dublu) Pauline Parmentier (53 WTA) şi Fiona Ferro (108 WTA)

„Atuul României contra Franței este jocul nostru, jocul pe care-l facem. Suntem jucătoare puternice, suntem în formă. Plus că și atmosfera e importantă în echipă, plus publicul nostru”

Simona Halep

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep