x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fed Cup: Monica Niculescu a învins-o pe Kvitova şi a restabilit egalitatea în meciul România - Cehia

Fed Cup: Monica Niculescu a învins-o pe Kvitova şi a restabilit egalitatea în meciul România - Cehia

06 Feb 2016   •   18:11
Fed Cup: Monica Niculescu a învins-o pe Kvitova şi a restabilit egalitatea în meciul România - Cehia
Sursa foto: fedcup.ro

Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României şi Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup. 

Niculescu (37 WTA) s-a impus după o oră şi 52 de minute în faţa primei rachete a echipei Cehiei, Kvitova, care ocupă locul 9 în ierarhia mondială.

Monica Niculescu a făcut un meci formidabil şi a împins-o pe valoroasa ei adversară să greşească multe mingi.

Kvitova, care câştigase singurul meci direct cu Niculescu, în 2013, în primul tur la Eastbourne (pe iarbă), cu 6-4, 6-1, şi-a făcut serviciul la debutul în meci, dar apoi Monica a jucat fără complexe, a restabilit egalitatea şi apoi a făcut primul break (2-1). Românca de 28 de ani şi-a câştigat serviciul la zero (3-1), iar apoi a avut şapte şanse de 4-1 într-un ghem care a durat peste 13 minute şi pe care cehoaica a reuşit să şi-l adjudece la mare luptă (3-2).

Niculescu a salvat apoi două mingi de break, a făcut 4-2, iar apoi a reuşit un nou break, 5-2. Monica a ratat două mingi de set şi şi-a pierdut serviciul, Petra Kvitova apropiindu-se la 5-3, însă jucătoarea noastră a reuşit să încheie setul în 58 de minute, cu un break (6-2).

Deşi Kvitova a început setul al doilea cu un break, meciul a fost în continuare echilibrat, Niculescu reuşind să îşi recupereze break-ul şi să fie mereu la conducere, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4. În al zecelea ghem, Niculescu a forţat şi a reuşit să obţină punctele care i-au adus o victorie de răsunet.

În primul meci de simplu, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Duminică, de la ora 13,00, Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar apoi în ultimul meci de simplu se vor înfrunta Monica Niculescu şi Karolina Pliskova. Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru şi Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Cehia, deţinătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Agerpres

×
Subiecte în articol: monica niculescu fed cup petra kvitova