x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Federer îl învinge pe Raonic şi va disputa a 9-a finală la Wimbledon, cu Djokovic

Federer îl învinge pe Raonic şi va disputa a 9-a finală la Wimbledon, cu Djokovic

de Agerpres    |    04 Iul 2014   •   21:50
Federer îl învinge pe Raonic şi va disputa a 9-a finală la Wimbledon, cu Djokovic

Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie nr. 4, s-a calificat în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, învingându-l vineri, în semifinale, pe canadianul Milos Raonic (N.8) în trei seturi: 6-4, 6-4, 6-4.

Roger Federer, 32 ani, va încerca duminică să câştige al 8-lea său titlu, după 9 finale la Wimbledon, când îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic, principalul favorit şi nr. 2 mondial, care a dispus vineri în patru seturi, 6-4, 3-6, 7-6 (7/2), 7-6 (9/7), de bulgarul Grigor Dimitrov, cap de serie nr. 11.

Împotriva sârbului, elveţianul va încerca să câştige al 18-lea titlu într-un turneu de Mare Şlem.

''Am dat dovadă de o mare concentrare, am jucat foarte bine, a declarat mulţumit Federer. Am rămas foarte vigilent la serviciu. Sunt extrem de încântat că mă aflu în finală''.

''Am produs un super tenis aici, anul acesta, şi am jucat chiar mai bine în a doua săptămână. Novak este un super campion. Întotdeauna am făcut meciuri bune împreună. El a profitat de ocazii pentru a câştigat trofee majore, inclusiv aici în 2011. Întotdeauna revin cu mare emoţie aici'', a adăugat Federer, la un an după surprinzătoarea sa eliminare în turul 2 pe gazonul preferat. 

×