x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fete de semifinale!

Fete de semifinale!

de Dragos Stoica    |    14 Dec 2010   •   23:04
Fete de semifinale!
Sursa foto: Claus Fische/EPA/Agerpres

142540-claus-fisker-epa-agerpres-4941556.jpgFetele lui Radu Voina sunt tot mai aproape de obiectivul propus înaintea începerii Campio­natului European! O medalie la turneul final din Da­nemarca pare să se profileze la orizont, după ce naţionala României a reuşit ieri un nou joc ex­celent, 23-21, contra arţăgoasei re­pre­­zen­ta­tive a Muntenegrului.

Cum Spania a fur­­nizat una dintre bombele competiţiei, căl­când tot asea­ră în picioare Rusia, una dintre fa­vorite, cu 30-22, româncele sunt ca şi cali­fi­cate în se­mifinale înaintea meciului pe care îl vor susţine mâine, de la 17:45, contra rivalei ex-sovietice.

Contra Muntenegrului, atuurile s-au numit Cristina Neagu, autoare a 11 goluri, şi Talida Tolnai. Deşi a avut dificila misiune de a sta în poartă pe întreaga durată a meciului, selec­ţio­ne­rul Voina neavând rezervă disponibilă după grava accidentare a Paulei Ungureanu, care va lipsi şase luni în urma rupturii de ligamente încrucişate suferite cu Croaţia, Talida a făcut probabil meciul carierei, terminând cu un procentaj de 53% de şuturi parate! „Au fost multe lovituri pentru România, mă refer la Ramona, Carmen, Cristina şi Paula. Îţi vine să te bucuri, dar şi să plângi. Fetele trebuie respectate şi dacă mă bucur pentru ceva în acest moment este pentru că şi-au câştigat respectul.

Spania ne-a făcut probleme în ultimii doi ani, dar în sfârşit în seara aceasta ne-a ajutat învingând Rusia şi calificându-ne în semifinale. După mult timp sunt fericit că putem aduce o bucurie românilor”, a declarat aseară selecţionerul Radu Voina. În semifinale, naţionala României, care va ocupa cel mai probabil locul secund din prima grupă principală, va întâlni câştigătoarea grupei principale II. Deocamdată, prima poziţie de aici este ocupată de Suedia, în pofida înfrângerii pe care nordicele au suferit-o ieri cu Franţa, 21-22, în timp ce Norvegia se află pe poziţia secundă.

×
Subiecte în articol: sporturi