x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Flavius Koczi, argint la individual-compus la CE de gimnastică!

Flavius Koczi, argint la individual-compus la CE de gimnastică!

09 Apr 2011   •   12:07
Flavius Koczi, argint la individual-compus la CE de gimnastică!
Sursa foto: /Reuters

Flavius Koczi a câştigat, vineri seară, medalia de argint în finala concursului de individual-compus din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Berlin.

Gimnastul român a debutat excelent în finală, cu cea mai mare notă din prima rotaţie, 16.100, obţinută la sărituri. Koczi şi-a păstrat "fotoliul" de lider şi după a doua rotaţie, în care a evoluat la paralele, fiind notat cu 14.225. În cea de-a treia rotaţie, Flavius a performat la bară fixă, nota primită fiind 14.225. La jumătatea concursului, Koczi se afla pe locul 4 în clasamentul general.

Exerciţiul următor, la sol, i-a adus lui Flavius Koczi o notă ce l-a menţinut în lupta pentru medalii, 15.250, cu care a revenit pe primul loc. În penultima rotaţie, gimnastul nostru a evoluat la cal cu mânere, fiind notat cu 14.575, performanţă care l-a menţinut pe prima poziţie. La ultima apariţie din finală, Koczi a primit nota 14.450, după exerciţiul de la inele şi, cu un total de 88.825 puncte, a intrat în posesia medaliei de argint, podiumul fiind decis la mare luptă.

Este prima medalie din cariera lui Koczi, la individual-compus. Ultima medalie adusă de un gimnast român la individual-compus a fost tot un argint, care a fost cucerit la CE din 2005, de Răzvan Şelariu. Koczi va mai evolua în finale la sol (sâmbătă) şi sărituri (duminică).

Aurul continental a fost câştigat de germanul Philipp Boy (88.875 puncte), iar pe locul 3 s-au clasat, la egalitate de puncte (88.350), ucraineanul Mikola Kuksenkov şi britanicul Daniel Purvis.

Nici unul dintre exerciţiile lui Flavius Koczi nu a putut fi văzut în transmisiune directă la TV, regizorii germani preferând la fiecare rotaţie sportivii din ţara lor, pe cei britanici sau iberici.

Sâmbătă, Sandra Izbaşa şi Amelia Racea vor concura în finală la sărituri, iar duminică, Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru, în finală la sol.

×