x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Florin Segărceanu, după victoria Simonei Halep: „Mă aştept ca Simona Halep să câştige încă un titlu de Mare Şlem în acest an”

Florin Segărceanu, după victoria Simonei Halep: „Mă aştept ca Simona Halep să câştige încă un titlu de Mare Şlem în acest an”

09 Iun 2018   •   20:00
Florin Segărceanu, după victoria Simonei Halep: „Mă aştept ca Simona Halep să câştige încă un titlu de Mare Şlem în acest an”

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, după victoria Simonei Halep din finala de la Roland Garros, că se aşteaptă ca jucătoarea română de tenis să mai câştige un titlu de Mare Şlem în acest an.

"Performanţa Simonei de la Roland Garros este una la care mă aşteptam şi cred că ne aşteptam toţi. Rezultatul din această finală este foarte, foarte important pentru ea din punct de vedere emoţional. La fel cum numărul 1 mondial a ajutat-o, la fel o va ajuta şi acest titlu mai departe. Pentru că eu mă aştept ca Simona să câştige încă un titlu de Mare Şlem în acest an", a spus Segărceanu.

Acesta a menţionat că i-a fost teamă după primul set al finalei de la Roland Garros, câştigat de americanca Sloane Stephens cu 6-3. "Finala a fost dificilă, iar după primul set chiar aveam nişte semne de întrebare pentru că Simona nu îşi găsise ritmul. Sloane a început fără emoţii şi chiar pot spune că mi-a fost teamă. Dar bucuria a fost cu atât mai mare cu cât am văzut în setul al doilea că Simona îşi urmează tactica. Nu mai cedează aşa cum făcea în trecut. Iar la un moment dat în setul doi s-a produs o fisură în jocul americancei, cred că a realizat că este aproape de a câştiga Roland Garros-ul şi a simţit presiunea. Iar din acel moment jocul i-a aparţinut în totalitate Simonei", a precizat căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României pentru AGERPRES.

"De la Simona Halep acum nu ne mai putem gândi decât la turnee de Grand Slam şi la cât mai mult timp pe locul 1 WTA. Până la Wimbledon cred că va rămâne în frunte. Iar acolo o să vedem cum va gestiona turneul. Pentru că Wimbledon e un turneu puţin mai dificil pentru Simona. Oricum însă, eu sunt sigur că vom mai vedea turnee de Mare Şlem câştigate de ea", a adăugat Segărceanu.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Halep (26 ani) a obţinut victoria după două ore şi 3 minute în faţa numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Simona Halep a jucat a 31-a finală din carieră, până acum având 17 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen şi Roland Garros.

Halep a mai jucat 14 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, iar anul acesta la Australian Open şi Roma.

Simona Halep a cucerit şi un titlu WTA la dublu, anul acesta, la Shenzhen, alături de Irina Begu, jucând şi o finală în 2016 la Montreal, alături de Monica Niculescu.

Halep va primi pentru succesul său de la Roland Garros 2.000 de puncte WTA şi 2,2 milioane euro, iar Stephens s-a ales cu 1.300 de puncte şi 1,12 milioane euro.

Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani după ce Ilie Năstase câştiga la Paris şi la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Simona Halep Florin Segărceanu