x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fondiştii trag cortina la Piatra Arsă

Fondiştii trag cortina la Piatra Arsă

de Sorin Anghel    |    12 Apr 2009   •   00:00
Fondiştii trag cortina la Piatra Arsă

Marţi începe la Piatra Arsă, în Munţii Bucegi, Campionatul Naţional de Schi Fond al României, aceasta fiind ultima competiţie organizată de FRSB în acest sezon.



Sezonul de schi îşi trăieşte ultimele zile. Se mai poate schia doar la Straja, în judeţul Hunedoara, şi la Sinaia. Bucegii demonstrează şi anul acesta că reprezintă singura grupare muntoasă unde se poate dezvolta un domeniu schiabil comparabil cu cele din străinătate. Deocamdată suntem doar la nivelul intenţiilor şi al viselor.

COCOŢAŢI. Căldura afectează şi competiţiile organizate pe final de sezon de Federaţia Română de Schi şi Biatlon. După ce "naţionalele" de biatlon s-au ţinut la Băile Harghita, fondiştii se vor lupta, începând de marţi, pentru titlurile naţionale în Bugeci, la Piatra Arsă, loc în care stratul de zăpadă se prezintă foarte bine. La masculin, favorit este dinamovistul Paul Pepene. El domină de câţiva ani întrecerile interne de schi fond, iar după retragerea lui Zsolt Antal nu mai are nici un rival pe măsură. Pepene este antrenat de Daniel Borca şi va participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Anul trecut, la Campionatul Mondial de Juniori, desfăşurat la Val Venosta - Italia, Pepene a obţinut două locuri 15 în probele de 10 şi 20 de kilometri, acestea fiind cele mai bune rezultate din istoria fondului românesc.

La feminin, Monika Gyorgy, şi ea calificată deja la "Olimpiada Albă", porneşte ca favorită în întrecerea care va avea loc la Piatra Arsă. De urmărit vor fi rezultatele Lenuţei Leancă, sportivă care poate reprezenta o soluţie de viitor pentru lotul naţional. O parte din sportivii care au participat la "naţionalele" de biatlon vor lua startul şi la schi fond.

×
Subiecte în articol: ski express