x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Formula 1: Pilotul australian Daniel Ricciardo va face parte din echipa McLaren în sezonul 2021

Formula 1: Pilotul australian Daniel Ricciardo va face parte din echipa McLaren în sezonul 2021

14 Mai 2020   •   13:51
Formula 1: Pilotul australian Daniel Ricciardo va face parte din echipa McLaren în sezonul 2021

Echipa de Formula 1 McLaren a anunţat angajarea australianului Daniel Ricciardo, actualul pilot al echipei Renault, pentru sezonul 2021, transmite Reuters.

Ricciardo a câștigat până acum şapte Mari Premii. El va face pereche cu britanicul Lando Norris la team-ul englez, unde îl va înlocui pe spaniolul Carlos Sainz Jr, aflat la rândul său pe punctul de a semna cu scuderia Ferrari.

"Angajarea lui Daniel este un alt pas înainte pentru plan nostru pe termen lung şi va aduce o nouă dimensiune interesantă echipei, alături de Lando. Este o veste bună pentru echipa noastră, pentru partenerii noştri şi pentru fani", a precizat conducătorul echipei McLaren, Zak Brown.

În vârstă de 30 ani, Daniel Ricciardo s-a despărţit la finele anului 2018 de gruparea austriacă Red Bull, pentru a-şi relansa cariera la Renault. Î

n sezonul trecut, pilotul de la antipozi s-a clasat pe poziţia a 9-a în clasamentul general, cel mai bun rezultat al său pe pistă fiind locul 4 ocupat în Marele Premiu al Italiei de la Monza.

Contractul pe doi ani cu constructorul francez expiră la finele sezonului 2020 al Mondialului de Formula 1, care nu a început încă, din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus.

×
Subiecte în articol: formula 1 mclaren daniel ricciardo