x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Furie în Coreea de Sud, după ce patinatorul Ahn Hyun-soo a câştigat medalia de aur pentru Rusia

Furie în Coreea de Sud, după ce patinatorul Ahn Hyun-soo a câştigat medalia de aur pentru Rusia

17 Feb 2014   •   17:26
Furie în Coreea de Sud, după ce patinatorul Ahn Hyun-soo a câştigat medalia de aur pentru Rusia

Site-ul Federaţiei Sud-Coreene de Patinaj Viteză a picat, sâmbătă seară, în urma numeroaselor mesaje furioase trimise de iubitorii sportului din această ţară, după ce Ahn Hyun-soo a câştigat proba de 1.000 de metri pentru Rusia, la Jocurile Olimpice de la Soci.

Ahn Hyun-soo a câştigat cinci titluri mondiale la rând şi trei medalii olimpice de aur pentru Coreea de Sud. În 2011, însă, sportivul s-a certat cu oficialii din federaţia coreană, acuzându-i de favoritisme şi a decis să concureze pentru Rusia, sub numele de Viktor Ahn.

"Fiind corean mi-aş fi dorit ca fiul meu să cânte imnul naţional al Coreei. Dar oricât s-a luptat pentru Coreea, nu i s-au dat şanse şi nici nu s-a dorit revenirea sa", a declarat tatăl lui Viktor Ahn, Ahn Gi-won.

Când Ahn a trecut în tabăra Rusiei, mulţi din Coreea de Sud l-au arătat cu degetul pe sportiv, acuzându-l că a făcut-o pentru bani. Alţii au văzut în plecarea sportivului un semnal de alarmă despre ceea ce se întâmplă în echipa de patinaj vizetă a Coreei de Sud.

Antrenorii au fost acuzaţi de favoritisme, de crearea de "bisericuţe" şi chiar de agresiuni fizice asupra sportivilor.

Federaţia din Coreea de Sud nu a avut nicio reacţie la victoria lui Viktor Ahn. Iubitorii sportului, însă, au inundat site-ul cu mesaje furioase pentru că Viktor Ahn a fost lăsat să plece.

După ce site-ul a picat, fanii şi-au vărsat mânia pe Twitter.

"Cineva trebuie să explice de ce steagul ţinut de Ahn era rusesc şi nu sud-corean", se spunea într-un astfel de mesaj. 

×