x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi "Glonţ" luat la ochi

"Glonţ" luat la ochi

de Dragos Stoica    |    23 Aug 2008   •   00:00
"Glonţ" luat la ochi

Cel mai rapid om al planetei din toate timpurile a fost criticat de Jacques Rogge, preşedintele CIO susţinînd că jamaicanul nu are respect faţă de adversari.

Cel mai rapid om al planetei din toate timpurile a fost criticat de Jacques Rogge, preşedintele CIO susţinînd că jamaicanul nu are respect faţă de adversari.

 
La doar cîteva zile după ce a şocat întreaga lume prin prestaţiile uluitoare de la 100 de metri şi de la 200 de metri plat, jamaicanul Usain Bolt a fost luat în colimator pentru comportamentul de pe pistă.

 
SHOW. După cum îşi amintesc cei care l-au văzut la televizor, acesta şi-a deconspirat la Beijing un adevărat ritual înainte şi după finalul fiecărei curse. Strigăte de încurajare, pumni în piept, priviri fioroase, toate s-au regăsit în "arsenalul" cu care Usain s-a montat la start. Mai tare a deranjat însă comportamentul său după înregistrarea celor două performanţe, cînd Bolt, exultînd pentru cucerirea titlurilor olimpice, s-a descălţat de ghetele special vopsite în auriu, oferind apoi spectatorilor şi celor din faţa televizoarelor un fel de dans tribal. Preşedintele CIO, Jacques Rogge, a fost deranjat şi de strigătele lui Bolt în faţa camerelor de luat vederi, unde jamaicanul a repetat obsesiv: "I’m the number one!". "Bolt este la fel ca Jesse Owens în anii ’30. Are o marjă importantă în faţa rivalilor săi şi, dacă şi-o va menţine, va realiza cu adevărat ceva. Totuşi, trebuie să se maturizeze. Este un tînăr de 22 de ani, care trebuie să arate mai mult respect faţă de adversarii săi. Acest lucru ar fi şi în spiritul olimpic. Bolt ar trebui să le strîngă mîna adversarilor la finalul cursei. Nu are decît 22 de ani, are timp să înveţe. Nu am nici o problemă cu faptul că îi place să facă show înaintea cursei, dar o strîngere de mînă şi o bătaie pe umăr imediat după sosire sînt gesturi pe care ar trebui să le deprindă", a afirmat Rogge.

 

Apărat

Imediat după ce Rogge l-a înţepat pe Usain Bolt, atletul a fost apărat de preşedintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, Frankie Fredericks: "Cîştigarea medaliei de aur este momentul pentru care sportivii se antrenează atît de mult. Nu este ca şi cum totul ar fi regizat sau pregătit. Usain este un tip relaxat, iar acesta este modul său de a spune: «Am făcut ceva ce nu a mai reuşit nimeni». Nu îi poţi spune unui tip care aleargă suta de metri în 9,69 cum să se comporte".

 

De 3 ori Bolt

Usain Bolt a obţinut ieri al treilea titlu olimpic la Beijing, cîştigînd ieri ală­turi de ştafeta Jamaicăi o nouă medalie de aur, şi cu un nou re­cord mondial (37.10). Bolt se alătură atleţilor americani Jesse Owens (1936), Bobby Morrow (1956) şi Carl Le­wis (1984), singurii care au mai reuşit o asemenea triplă. Ştafeta din Jamaica a fost compusă din Nesta Carter, Michael Fra­ter, Usain Bolt şi Asafa Powell.

×
Subiecte în articol: jo 2008 bolt