x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Halep şi Begu s-au calificat în optimi la Australian Open! Cu cine vor juca pentru un loc în turul următor

Halep şi Begu s-au calificat în optimi la Australian Open! Cu cine vor juca pentru un loc în turul următor

23 Ian 2015   •   08:27
Halep şi Begu s-au calificat în optimi la Australian Open! Cu cine vor juca pentru un loc în turul următor

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, vineri, la Melbourne, după ce a dispus cu 6-4, 7-5 de americanca Bettanie Mattek-Sands, în turul al treilea.

Românca s-a impus după o oră şi 32 de minute în care a comis cinci duble greşeli (americanca trei) şi 25 de erori neforţate (33 ale adversarei). Halep a reuşit trei aşi şi 29 de lovituri câştigătoare, în timp ce Mattek-Sands a avut doar 26.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 175.000 dolari australieni şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe belgianca Yanina Wickmayer (25 ani, 80 WTA), care a trecut de italianca Sara Errani (N. 14), cu 4-6, 6-4, 6-3.

Halep, sfertfinalistă anul trecut la Melbourne, este a doua româncă ajunsă în optimile ediţiei de anul acesta la Australian Open, după ce Irina Begu a învins-o, tot vineri, pe Carina Witthoeft (Germania), cu 6-4, 6-4.

Begu (42 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 26 de minute şi şi-a asigurat un cec de 175.000 de dolari şi 240 de puncte.

Witthoeft (va împlini 20 de ani pe 16 februarie) este numărul 104 mondial şi nu trecuse până acum de primul tur al unui turneu de Mare Şlem.

În optimile de finală, Begu o va întâlni pe Eugenie Bouchard (Canada), numărul şapte mondial. Bouchard (20 ani) a trecut în turul al treilea de Caroline Garcia (Franţa), cu 7-5, 6-0.

Irina Begu joacă şi la dublu, fiind calificată în turul al doilea al probei, alături de Lara Arruabarrena (Spania).

×
Subiecte în articol: simona halep irina begu australian open