x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat dramatic Supercupa României

Handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat dramatic Supercupa României

26 Aug 2018   •   10:09
Handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat dramatic Supercupa României

SCM Râmnicu Vâlcea a cucerit în premieră Supercupa României la handbal feminin, după ce a învins-o dramatic pe una dintre cele mai bune echipe de pe continent, CSM Bucureşti, cu scorul de 33-31 (12-10, 21-21, 26-26), după patru reprize de prelungiri, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Bucureşti). 

 

Echipa vâlceană s-a arătat o demnă urmaşă a Oltchimului, făcând un meci formidabil, în care a jucat de la egal la egal cu campioana României şi a reuşit să se impună după 80 de minute de handbal spectaculos, trecându-şi în palmares primul său trofeu. 

SCM, finalistă a Cupei României, a condus cu 3-1, apoi CSMB a întors scorul, 4-3, 5-4 şi 6-5, dar echipa antrenată de Florentin Pera a fost echipa care a avut iniţiativa în continuare şi a avut avantaj pe tabelă, chiar şi de trei goluri, 12-9, iar la pauză a condus cu 12-10. 

În partea secundă, echipa vâlceană a avut din nou avantaj de trei goluri, 15-12 şi 16-13, CSM Bucureşti egalând abia în min. 44, 16-16. ''Tigroaicele'' au condus în min. 57, cu 20-19, dar oaspetele au reuşit să egaleze, 21-21, şi să trimită meciul în prelungiri. 

În primele zece minute de prelungiri s-a mers cap la cap, astfel că după 26-26, meciul a continuat cu alte două reprize de prelungiri. CSM Bucureşti a reuşit să se desprindă la două goluri, 28-26, dar SCM a egalat şi apoi au trecut în avantaj, după o triplă reuşită de pivotul croat Marija Petrovic. Echipa oaspete a reuşit să îşi conserve avantajul şi s-a impus cu 33-31. 

Pentru învingătoare au marcat Irina Glibko 11 goluri, Alicia Fernandez Fraga 4, Natalia Vasilevskaia 4, Marija Petrovic 4, Marta Lopez Herrera 3, Raluca Băcăoanu 3, Cristina Florică 2, Samara Da Silva Vieira 2.

CSM Bucureşti, care a reuşit eventul în ultima stagiune, a arătat că mai are de lucru la omogenizare, după remanierea din această vară, când au fost aduse multe jucătoare şi un antrenor nou. Golurile au fost marcate de Cristina Neagu 12, Andrea Lekic 7, Jovanka Radicevic 6, Barbara Lazovic 3, Majda Mehmedovic 1, Oana Manea 1, Iulia Curea 1. 

Înaintea partidei, ucraineanca Irina Glibko a primit trofeul de golgheter al Ligii Naţionale în sezonul trecut. AGERPRES

×