x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi HANDBAL / Vom întîlni Ungaria

HANDBAL / Vom întîlni Ungaria

18 Aug 2008   •   00:00
HANDBAL / Vom întîlni Ungaria

România a pierdut ieri meciul cu Norvegia, scor 23-24 (11-12), şi a terminat pe locul doi în Grupa A. Fetele lui Tadici au ratat astfel posibilitatea de a întîlni echipa Suediei în sferturile de finală şi vor da, astfel, piept cu Ungaria, care a fost învinsă de Coreea de Sud cu 33-22.



Şi-au complicat existenţa

România a pierdut ieri meciul cu Norvegia, scor 23-24 (11-12), şi a terminat pe locul doi în Grupa A. Fetele lui Tadici au ratat astfel posibilitatea de a întîlni echipa Suediei în sferturile de finală şi vor da, astfel, piept cu Ungaria, care a fost învinsă de Coreea de Sud cu 33-22. Meciul se joacă marţi, de la ora 09:15. În plus, înfrîngerea suferită în faţa nordicelor le plasează pe tricolore pe aceeaşi parte a tabloului eliminatoriu cu Rusia, reprezentativa antrenată de Evgheni Trefilov nefiind alta decît favorita numărul unu la cucerirea titlului olimpic. Golurile României în meciul cu Norvegia au fost înscrise de: Gîlcă şi Amariei (cîte 5), Neagu şi Maier (cîte 4), Elisei şi Lecuşanu (cîte două) şi Huţupan (1).

ÎNCREZĂTOR. Gheorghe Tadici a pus înfrîngerea suferită în faţa scandinavelor pe seama arbitrajul potrivnic. "A fost un arbitraj lipsit de fair-play. Nu mi se pare corect faptul că o brigadă din Rusia a oficiat la un meci în care se decidea adversara Rusiei din semifinale. S-a văzut de la o poştă tenta arbitrilor, care ne-au defavorizat în multe rînduri. Eu mi-am felicitat însă jucătoarele după meci, pentru că ele au fost învingătoarele morale. Din păcate, şi noi am comis multe greşeli, unele jucătoare, pe care nu vreau să le nominalizez, au făcut multe erori. Asta este, mergem înainte! Dintre Coreea de Sud şi Ungaria nu am nici o preferinţă, sper însă că ne vom califica între primele patru echipe şi vom fi mult mai montaţi în meciul cu Rusia, fiindcă avem şansa noastră", a spus antrenorul naţionalei României, care a avut un conflict cu arbitrii ruşi în ultimele 30 de secunde ale meciului şi a fost eliminat. În Grupa B, Suedia şi-a asigurat calificarea de pe locul patru după ce a învins în ultima etapă, într-un meci decisiv, echipa Braziliei, scor 25-22, şi a profitat şi de victoria Rusiei în faţa Germaniei, scor 30-29.

OBIECTIV
"Nu e nici o dramă că am pierdut în faţa Norvegiei. Pînă la urmă, am fost învinşi la un gol diferenţă de campioana europeană en-titre. Ca să învingi echipe precum Norvegia sau Rusia trebuie să joci foarte bine"
Gheorghe Tadici, antrenor România

China, ajutată

Sigură de calificarea în sferturi de pe poziţia a treia, Franţa a pierdut cu 18-21 meciul cu China. Asiaticele aveau neapărată nevoie de victorie în condiţiile în care Kazahstanul, care a remizat cu Angola, 24-24, avea cu un punct mai mult în clasamentul grupei. Prin urmare, programul sferturilor arată astfel: Norvegia – Suedia, România – Ungaria, China – Coreea de Sud şi Rusia – Franţa.

×
Subiecte în articol: jo 2008