x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbaliştii rămân iar acasă

Handbaliştii rămân iar acasă

de Mihai Igirosanu    |    15 Ian 2012   •   21:00
Handbaliştii rămân iar acasă

Reprezentativa de handbal masculin a Romaniei a mai bifat o campanie de calificare ratata. Dupa ce au incheiat in genunchi preliminiariile pentru CE din Serbia, competitie pe care o vor putea privi incepand de ieri la televizoare, elevii lui Vasile Stanga au pierdut ieri si calificarea in play-off-ul pentru "mondiale". Romania a fost invinsa la Minsk, scor 23-28 (12-15), de catre Belarus, astfel ca victoria obtinuta miercuri, la Sala Polivalenta, cu 25-22 ramane doar una inutila. Dincolo de esec, unul care nu este deloc surprinzator, hand­balistii lui Stanga au reusit si "performanta" de a nu marca niciun gol in primele aproape zece minute ale re­prizei secunde.

Rutenka, peste toti
Practic, re­pre­zentativa noastra a fost invinsa doar de un singur jucator din nationala ex-sovieticilor. Cu cel putin o clasa peste ceilalti jucatori de pe teren, interul stanga al Barcelonei, Siarhei Ru­tenka, a marcat 11 goluri, iar in re­priza a doua a luat meciul pe cont pro­priu, exasperat de greselile me­diocrilor sai colegi.
"Belarus a de­monstrat ca stie mai mult handbal decat noi, a vrut mai mult. Noi am facut aceleasi greseli individuale, aceleasi greseli in aparare, nu am inscris 10 minute in repriza a doua si ne-a costat", a declarat selectionerul Vasile Stanga.

Stanga isi va prezenta demisia
Dupa meci, selectionerul Vasile Stanga a lasat de inteles ca va demisiona. "Echipa intreaga e vinovata pentru infrangere, nu un jucator anume. La ultima sedinta a Comisiei Tehnice am promis ceva antrenorilor si ma voi tine de cuvant, dar nu spun acum ce. Acesta e sportul, cei mai destepti castiga." Fosta mare glorie a handbalului romanesc, Stefan Birtalan a avut o reactie dura: "Sunt mahnit cand vad ca un jucator de echipa nationala joaca in halul asta. Esti jucator de echipa nationala? Joaca handbal! Daca nu stii, lasa-te de meserie, fa altceva! Nu este admisibil ca jucatorii pe care noi ii consideram valorosi sa nu marcheze timp de 10 minute!".

×
Subiecte în articol: handbal masculin