x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbalul stă tot la mâna Cristinei Neagu

Handbalul stă tot la mâna Cristinei Neagu

de Adi Munteanu    |    03 Ian 2020   •   11:42
Handbalul stă tot la mâna Cristinei Neagu

2019 a însemnat pentru handbalul feminin românesc absența celei mai bune jucătoare a lumii, Cristina Neagu, din cauza accidentării la ligamentele încrucișate și a operațiilor pe care le-a suferit ulterior. Faptul că ea a lipsit mai mult de un an de zile, echipa de club și echipa națională au avut mult de suferit. Atât CSM București, cât și naționala, au jocul concentrat pe Cristina Neagu, care este și căpitan, și lider, și antrenorul din teren. Este locomotiva care trage coechipierele după ea și, de cele mai multe ori, reușește să le mobilizeze spre victorie.

 

La recentele Campionate mondiale din Japonia, echipa noastră națională s-a comportat mai mult decât onorabil având în vedere contextul acestei participări. În primul rând, Cristina Neagu proaspăt revenită după accidentare a fost departe de potențialul fizic cu care ne-a obișnuit. În mod normal, Cristina nu trebuia să participe la acest Mondial, dar a forțat, riscând chiar o accidentare mai gravă. În al doilea rând, scandalul de dopaj de la Brașov izbucnit cu câteva zile înainte de plecarea la Campionatul Mondial, văduvirea echipei de patru jucătoare de bază, mai ales a Cristinei Laszlo (care era văzută ca înlocuitoare și sprijin pentru Cristina Neagu) a făcut să se apeleze la improvizații de ultim moment, cu jucătoare care au prins mai multe minute la echipa națională decât la echipele de club.

În aceste condiții, calificarea în grupele principale a fost peste ce se spera, iar victoria contra Ungariei a fost una neașteptată, dar pe deplin meritată, în care Cristina Neagu, riscând mult o nouă accidentare, a fost declarată cea mai mună jucătoare de pe teren.

Pentru 2020, obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice din Japonia. Pentru asta trebuie să treacă de turneul preolimpic, o grupă foarte grea, alături de Coreea de Sud, Muntenegru și Norvegia, din care se vor califica primele două clasate. Turneul de calificare va avea loc în Muntenegru, în luna martie, iar fetele noastre trebuie să învingă obligatoriu în două meciuri din trei.

Până atunci se speră ca Neagu să revină la potențialul ei maxim și pregătirea din timp a unui lot de jucătoare omogen.

×
Subiecte în articol: cristina neagu