x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Hănescu a depăşit trei milioane de dolari câştigaţi din tenis

Hănescu a depăşit trei milioane de dolari câştigaţi din tenis

09 Mai 2011   •   13:23
Hănescu a depăşit trei milioane de dolari câştigaţi din tenis
Sursa foto: /Reuters

Victor Hănescu l-a învins, duminică, în ultimul tur al calificărilor turneului de la Roma, pe francezul Adrian Mannarino, perfomanţă care îi asigură românului nu numai accederea pe tabloul principal, dar şi un cec care-i ridică veniturile din premii peste suma de trei milioane de euro.

Conform statisticii oferite, luni, de ATP, Hănescu a acumulat 2.994.274 de dolari. Victoria de duminică îi aduce românului 7.650 de euro (aproximativ 11.000 de dolari), potrivit site-ului oficial al turneului de 1.000 de puncte de la Roma, sumă ce nu este curpinsă încă în statistica ATP şi care ar putea să crească dacă jucătorul în vârstă de 30 de ani va trece în tururile următoare.

Astfel, Hănescu a ajuns la aproximativ 3,005 milioane de dolari câştigaţi din tenis, dintre care circa 220.000 de dolari anul acesta, ocupând locul doi într-un clasament al premiilor obţinute de jucătorii români de-a lungul timpului, după Andrei Pavel (5,225 milioane de dolari).

Dintre tenismanii tricolori aflaţi în activitate, Crivoi este pe locul doi în ierarhia câştigurilor, cu 475.000 de dolari.

Pe primul loc în clasamentul câştigurilor obţinute de românce din tenis se află Irina Spârlea, care a "adunat" 2,6 milioane de dolari în carieră, în timp ce Ruxandra Dragomir este clasată pe poziţia a doua, cu 1,8 milioane de dolari, Virginia Ruzici este a treia, cu 1,2 milioane de dolari, Sorana Cîrstea este pe patru, cu 1,198 milioane de dolari, iar Monica Niculescu pe cinci, cu 1,066 milioane de dolari. Ultimele două jucătoare sunt în activitate.

Această ierarhie nu ţine cont de inflaţia dolarului şi de nici de faptul că, în trecut, premiile în tenis erau mai mici.

×
Subiecte în articol: tenis sporturi victor hănescu