x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Heliski în Munţii Făgăraş

Heliski în Munţii Făgăraş

de Sorin Anghel    |    11 Ian 2008   •   00:00
Heliski în Munţii Făgăraş

Compania cehă Berghill organizează partide de heliski în Munţii Făgăraş. Preţul unui sejur, organizat alături de ghizi şi rideri profesionişti, variază între 1.590 şi 2.990 de euro.


Compania cehă Berghill organizează partide de heliski în Munţii Făgăraş. Preţul unui sejur, organizat alături de ghizi şi rideri profesionişti, variază între 1.590 şi 2.990 de euro.


Schiul cu elicopterul este o experienţă unică, ce înseamnă libertate, provocare şi aventură. Vârfurile şi pârtiile sălbatice din Munţii Făgăraş nu au fost niciodată folosite aşa cum trebuie. Puţini au fost cei care s-au bucurat până acum de liniştea absolută purtată de vânt, de măreţia crestelor munţilor, de albul sublim al norilor care parcă se odihnesc deasupra piscurilor ascuţite. Aventura te lasă fără cuvinte. Parcă te îngheaţă.


INVESTITOR. Compania cehă Berghill organizează, începând cu luna februarie, partide de heliski în Munţii Făgăraş, atât pentru amatorii de schi, cât şi pentru cei de snowboard. Zone periculoase? Avalanşe? Nici vorbă! Turiştii vor fi însoţiţi de ghizi profesionişti, care au grjă ca totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Înaintea primului zbor se face instructajul pentru folosirea emiţătoarelor de avalanşă şi regulile de zbor. În plus, vremea şi starea zăpezii sunt monitorizate permanent. Partidele de heliski, fie că sunt pentru schiori sau pentru cei care iubesc snowboard-ul, sunt asociate cu hazardul.


LOCAŢIA. În clipa de faţă, Munţii Făgăraş sunt singurii din România unde se face heliski. "Baza noastră este în inima Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac. De aici vom zbura cu elicopterul. Clienţii noştri au dreptul exclusiv de a folosi mii de hectare. Peste tot numai zăpadă", spune Veronika Nemcova, reprezentantul Berghill în România. Bineînţeles că astfel de aventuri nu sunt la îndemâna oricui. Un sejur cu trei nopţi de cazare şi două zile în creierul munţilor costă 1.590 de euro. Aceasta este varianta ieftină, pentru că există o ofertă şi pentru cei care sunt cu adevărat înnebuniţi după aventură. Pentru 2.990 de euro, un turist are parte de 6 nopţi de cazare la Bâlea Lac sau la Albota, în funcţie de condiţiile meteo, şi cinci zile de schi sau snowboard cu elicopterul.



ECHIPA. Ghizii celor de la Berghill nu sunt nişte rideri oarecare. Creierul echipei este austriacul Martin Freinademetz, stabilit acum la Sibiu, de două ori campion mondial şi de trei ori campion european la snowboarding. În timpul carierei sale a obţinut 35 de victorii în Cupa Mondială. Alături de el mai lucrează şi cel mai bun snowboarder ceh, Martin Cernik, care este membrul echipei internaţionale de snowboard "Argintul Viu".


Pretenţii

Majoritatea celor care se încumetă la heliski au o condiţie fizică bună şi au schiat destul de mult. "Ideea este că începătorii ar trebui să ia în considerare toate aspectele şi să-şi evalueze în mod sincer abilităţile lor înainte de a face o rezervare pentru călătoria cu elicopterul. Deşi, probabil sunteţi mai pregătit decât credeţi. Ghizii şi instructorii noştri profesionişti vor face tot posibilul să vă ajute să gustaţi sălbaticia Munţilor Făgăraş", a explicat Nemcova.  
 
 
 
 
 

×