x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Hochei: România va disputa o "dublă" de verificare în compania Spaniei

Hochei: România va disputa o "dublă" de verificare în compania Spaniei

01 Feb 2011   •   15:18
Hochei: România va disputa o "dublă" de verificare în compania Spaniei

Naţionala de hochei pe gheaţă a României va disputa două meciuri de pregătire în compania formaţiei Spaniei pe 11 şi 12 februarie, la Puigcerda, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG).

Selecţionerul tricolorilor, canadianul Tom Skinner, a declarat că staff-ul tehnic trebuie să continue, împreună cu jucătorii, clădirea caracterului naţionalei: "Planul nostru pentru aceste două jocuri este să dăm şansa celor doi portari, Adrian Catrinoi şi Rajmond Fulop, de a apăra câte un meci. În plus, vom vedea la lucru opt fundaşi. Punctul cheie al echipei noastre va fi să continuăm clădirea caracterului de care naţionala noastră a dat dovadă la turneul din Ucraina. În ciuda absenţelor, echipa a arătat ca un grup care nu renunţă niciodată şi se aşteaptă să învingă. Cu aceste calităţi se câştigă un Campionat Mondial", a spus Skinner.

Tehnicianul canadian a apreciat că partidele cu Spania reprezintă o bună ocazie de a evalua mai mulţi jucători pentru viitoarea ediţie a Campionatului Mondial. "Sper ca Istvan Nagy şi Jozsef Adorjan să revină în liniile lor, după ce au lipsit la turneul de la Kiev, iar Otto Biro a făcut un turneu bun la Braşov şi este de aşteptat ca el să continue jocurile bune şi în Spania. Ne aşteptăm, de asemenea, la jocuri solide din partea lui Tivadar Petres, care a jucat foarte bine în Ucraina, dar şi de la Tihamer Becze, care a fost o surpriză plăcută pentru echipă şi sper ca el să progreseze în continuare. Doi jucători tineri vor face parte din echipă, Roberto Gliga şi Attila Imecs. Dintre atacanţi, sper ca Otto Biro, Csanad Virag şi căpitanul Szabolcs Szocs să facă parte din echipă întrucât şi ei au lipsit la meciurile din Ucraina", a mai spus tehnicianul canadian.

Cu ocazia meciurilor de la Puigcerda va reveni în naţională şi Tibor Basilidesz, care va evolua astfel pentru prima oară în tricoul naţionalei după Mondialele de anul trecut. Evgheni Pisarenko, fostul jucător al echipei Steaua Rangers, transferat la formaţia kazahă Aristan Temirtau, va debuta oficial pentru naţionala României cu prilejul acestor partide.

Pisarenko a mai disputat două meciuri în tricoul naţionalei României, cu ocazia partidelor amicale contra reprezentativei Ucrainei, din luna noiembrie a anului 2009, însă, la acea vreme, fostul jucător al Stelei a evoluat cu acordul părţii ucrainene deoarece nu fuseseră finalizate toate procedurile în privinţa naturalizării.

De la "dubla" cu Spania vor absenta Zoltan Pal şi Levente Zsok, ambii accidentaţi.

Selecţionerul Tom Skinner a convocat 22 de jucători:
Portari: Adrian Catrinoi (Steaua Rangers), Raymond Fulop;
Fundaşi: Szabolcs Papp (Sport Club Miercurea Ciuc), Jozsef Adorjan (SCM Corona Braşov), Endre Kosa (Sport Club Miercurea Ciuc), Csaba Nagy (SCM Corona Braşov), Evgheni Pisarenko (Aristan Temirtau), Attila Goga (Sport Club Miercurea Ciuc), Botond Flinta (Sport Club Miercurea Ciuc), Nicuşor Lusneac (Steaua Rangers);
Atacanţi: Roberto Gliga (Tingsryd/Suedia), Tivadar Petres (Sport Club Miercurea Ciuc), Szabolcs Szocs (SCM Corona Braşov), Zsolt Molnar (Sport Club Miercurea Ciuc), Csanad Virag (Sport Club Miercurea Ciuc), Zsombor Antal (SCM Corona Braşov), Attila Imecs (SCM Corona Braşov), Levente Peter (SCM Corona Braşov), Tihamer Becze (Sport Club Miercurea Ciuc), Otto Biro (Sport Club Miercurea Ciuc), Tibor Basilidesz (SCM Corona Braşov), Ervin Moldovan (Sport Club Miercurea Ciuc).

×