x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Iese Tadici, intră Tîrcă?

Iese Tadici, intră Tîrcă?

19 Aug 2008   •   00:00

Înfrîngerea din meciul cu Ungaria a dus la ratarea îndeplinirii obiectivului naţionalei de handbal a României la JO 2008 şi în acelaşi timp are toate şansele să reprezintă şi încheierea unui ciclu de performanţă.



Înfrîngerea din meciul cu Ungaria a dus la ratarea îndeplinirii obiectivului naţionalei de handbal a României la JO 2008 şi în acelaşi timp are toate şansele să reprezintă şi încheierea unui ciclu de performanţă.

Surse din cadrul federaţiei comentau, înaintea desfăşurării turneului olimpic, că doar cucerirea unei medalii olimpice ar fi reprezentat singura şansă a lui Gheorghe Tadici de a continua ca antrenor al naţionalei de handbal. Obiectivul nefiind îndeplinit se pare că depunerea demisiei lui Tadici e doar o chestiune de ore.

Aceleaşi surse anticipau drept principal favorit pentru înlocuirea lui Tadici pe Mariana Tîrcă, fost antrenor la Rulmentul Braşov, în prezent liberă de contract. Se pare că  momentul era aşteptat de aceasta, ea declarînd în urmă cu două săptămîni că este posibil să dea curs unei oferte din România. Cum echipele de prim-plan ale handbalului românesc au confirmat deja banca tehnică pentru noul sezon se pare că postul vizat de Tîrcă era chiar cel de antrenor al echipei naţionale.

Mariana Tîrcă: "Ungaria ne-a învins, pentru că au intrat mult mai motivate şi hotărâte în teren"

"Este mare păcat, pentru că fizic echipa României era pregătită să joace chiar şi finala, dar din păcate, psihic nu am stat deloc bine. După meciul cu Norvegia, cred că şi-au mai pierdut din încredere iar asta s-a văzut foarte bine în partida cu Ungaria. E trist pentru că avem o echipă net superioară naţionalei Ungariei, dar nu reuşim să demonstrăm acest lucru în competiţii importante. Îmi pare tare rău pentru fete, că nu au ştiut să fructifice şansa pe care au avut-o, de a lua medalie la această Olimpiadă", a spus.

"Personal, îmi place foarte tare Coreea de Sud, şi deşi le va fi foarte greu, cred că dacă va avea acelaşi joc constant ar putea surprinde prin clasarea pe care o va avea pe podium. E drept acum, că intervine şi Rusia, o forţă a hadbalului, dar, cum niciun meci nu seamănă cu altul, este importantă forma de la ora jocului. Pînă una alta, specialiştii dădeau România printre cele trei favorite la titlul olimpic, şi uite că am fost eliminată. Totul e posibil într-o astfel de competiţie, în care extrem de importantă este şi pregătirea psihologică. După părerea mea, Ungaria ne-a învins, pentru că au intrat mult mai motivate şi hotărâte în teren. Au ştiut ce vor şi nu au făcut altceva decât să pună în practică această dorinţă de a ne bate, în vreme ce la noi s-a simţit puţin neîncrederea".

×
Subiecte în articol: jo 2008