x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ilie Năstase - E dureros când pierzi aşa o finală, dar Simona Halep rămâne o campioană

Ilie Năstase - E dureros când pierzi aşa o finală, dar Simona Halep rămâne o campioană

10 Iun 2017   •   19:15
Ilie Năstase - E dureros când pierzi aşa o finală, dar Simona Halep rămâne o campioană
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images Ilie Nastase

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că Simona Halep rămâne o campioană chiar dacă a fost învinsă în finala turneului Roland Garros de Jelena Ostapenko, precizând că este dureros să pierzi un meci în ultimul act al unei competiţii după ce ai condus cu 1-0 la seturi. 

"Suntem toţi dezamăgiţi, normal. Aşa cum cu siguranţă este şi ea. A fost atât de aproape să câştige finala. A avut la un moment dat parcă trei mingi de 4-0 (n.r. - în setul doi), dar adversara ei a întors meciul şi a câştigat. E păcat când pierzi aşa. Dacă se întâmpla în primul tur, era mai uşor, dar în finală să pierzi aşa e dureros. Însă indiferent că a pierdut, Simona rămâne o campioană şi sperăm toţi să revină cât mai repede", a spus Năstase. 

Fostul tenisman a menţionat că o astfel de înfrângere nu este uşor de uitat, dar este încrezător că Simona Halep va putea să revină. "Îi va fi destul de greu să se monteze din nou pentru că este a doua finală la Roland Garros pe care o pierde, dar nimic nu e uşor. Eu am încredere că va reveni repede, iar următoarea şansă de a câştiga un Grand Slam este Wimbledon-ul. Trebuie să meargă înainte. După cum am spus, ea rămâne o campioană", a afirmat Năstase pentru AGERPRES. 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului. Halep a condus cu 1-0 la seturi, a avut 3-0 în setul al doilea şi 3-1 în decisiv, dar nu a reuşit să îşi păstreze acest avantaj şi s-a înclinat după o oră şi 59 de minute. 

Jucătoarea română a ratat pentru a doua oară titlul la Roland Garros, după ce în 2014 a fost întrecută în ultimul act de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4. 

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, s-a ales cu 1.060.000 euro şi 1.300 de puncte WTA, iar câştigătoarea a fost recompensată cu 2.100.000 euro şi 2.000 de puncte WTA.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ilie năstase halep