x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi În sfârşit, Oltchim a depăşit complexul Itxako!

În sfârşit, Oltchim a depăşit complexul Itxako!

de Mihai Igirosanu    |    16 Oct 2011   •   21:00
În sfârşit, Oltchim a depăşit complexul Itxako!

Handbalistele de la Oltchim si-au dorit foarte mult sa-si ia revansa in fata ibericelor, dupa ce acestea le invinsesera intr-o dubla mansa, in sezonul trecut al Ligii Campionilor. Campioana Romaniei a inceput ezitant partida, facand multe greseli in aparare, oferind multe mingi adversarelor, fiind conduse majoritatea timpului.

La pauza, valcencele au intrat cu un handicap de doua goluri, scor, 12-10, dupa ce fusesera conduse si cu patru goluri. In cea de-a doua repriza, antrenorul Radu Voina a facut cateva mutari inspirate, care au dat roade. Le-a introdus pe teren pe Ada Nechita si pe Patricia Vizitiu, care cu o zi inainte implinise 23 de ani, iar acestea au avut o prestatie de vis.

Treptat, Oltchim si-a revenit, paradele Talidei Tolnai, suturile lui Vizitiu si executiile lui Nechita si Oana Manea exasperandu-le pe finalistele de anul trecut ale Ligii Campionilor. In ultimele 13 minute, valcencele s-au dezlantuit, au marcat gol dupa gol, finalul fiind unul linistit, care instaleaza Oltchimul pe primul loc in grupa C, cu maximum de punc­te, 6.

Presedintele clubului oltean, Petre Berbecaru, era entuziasmat de evolutia fetelor, declarand ca, in proportie de 80%, calificarea in grupele principale a fost obtinuta. "E o mare bucurie victoria aceasta, obtinuta in deplasare la Itxako. Oltchim arata ca si-a facut datoria. Fetele joaca de la meci la meci mai bine. Prima re­priza a fost foarte greu, dar s-a dove­dit ca banca mai lunga, prospetimea fetelor intrate dupa pauza si dorinta lor de victorie au contat decisiv. Nu a fost vorba despre o revansa, ci pur si simplu despre dorinta fetelor de a invinge si de a-si indeplini obiectivul. Remarc intreaga echipa si pot spune cu mana pe inima ca 80% suntem calificati in grupele principale", a spus Berbecaru

. Urmatorul meci al Oltchimului va fi la 30 octombrie, cand fetele lui Radu Voina vor intalni in deplasare pe Dinamo Volgograd, echipa pe care in mansa-tur au invins-o cu scorul de 31-26.

Odorhei, in turul 3
Vicecampioana Romaniei la hand­bal masculin FC Odorhei s-a calificat in turul 3 al Cupei EHF, dupa ce a eliminat echipa austria­ca Fivers. In tur, formatia antrenata de Vlad Caba a fost invinsa in deplasarea din Austria, scor 28-32, dar in meciul-retur, in fata pro­priilor fani, Odorhei si-a luat revansa, castigand cu scorul de 37-30. Cu scorul general de 65-62, vicecampioana Romaniei s-a calificat in turul 3 al competitiei. Odor­heiul isi va cunoaste adversara din turul 3 maine, la tragerea la sorti de la Viena. In urne se vor afla si opt echipe care vin din ca­li­fi­carile Ligii Campionilor. Altfel, campioana Romaniei, HCM Constanta, a fost invinsa pe teren propriu de slovenii de la Cimos Koper, cu scorul de 27-25, inregistrand cea de-a treia infrangere consecutiva.

×
Subiecte în articol: Liga campionilor oltchim rm. valcea