x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Încă şapte paşi până la aur

Încă şapte paşi până la aur

de Marius Mihalcea    |    08 Dec 2010   •   22:18
Încă şapte paşi până la aur
Sursa foto: /Reuters

141675-cristina-varzaru-reuters.jpgÎnvinse de Spania în precedentele două întâlniri, ultima dată la Campionatul Mondial din China, din 2009, eşec în urma căruia naţionala României a ratat calificarea în semifinale, „tricolorele” şi-au luat marţi o mult aşteptată revanşă în faţa ibericelor. Chiar dacă au fost şi căderi în jocul lor, elevele lui Radu Voina au ţinut Spania la distanţă, iar la final şi-au trecut în cont o victorie care este cu atât mai preţioasă cu cât a fost vorba despre meciul de debut la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.

„E un prim pas, mai avem de făcut şapte ca să urcăm pe prima treaptă, la aur. Am avut emoţii înaintea meciului, dar s-a terminat cu bine, asta e cel mai important. A ieşit cu bine şi fetele au alt spirit de-acum înaintea”, a apreciat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. Sub titlul „Vărzaru şi Stanca au pedepsit Spa­nia”, cotidianul spaniol As a no­tat: „Spania, vicecampioana Euro­pei, a fost învinsă de România, care s-a ba­zat pe Cristina Vărzaru (nouă goluri) şi Ionela Stanca (şapte) pentru a câş­tiga meciul din Grupa A. Româncele, vicecampioane mondiale în 2005, au făcut un prim pas în încercarea de a reveni în elită. Spania a fost incapabilă să reducă din diferenţă în contextul în care jucătoarele române au fost de-a dreptul letale”.

Evoluţia Româ­niei în meciul cu Spania l-a impresionat şi pe Jakov Vestergaard, an­trenorul câştigătoarei Ligii Campio­nilor la handbal feminin, Viborg HK. „Cred că echipa câş­ti­gătoare a Campionatului European va fi una dintre Norvegia, Rusia şi Ro­mânia, iar pentru celelalte locuri lup­ta este deschisă”, a spus tehnicia­nul danez. România va juca ur­mătoarea partidă în Grupa A azi, cu Da­nemarca, ulti­mul meci fiind sâmbătă, cu Serbia.


Rezultate
În celălalt meci din Grupa A, Danermarca a învins Serbia cu 25-20. Rezultatele înregistrate în prima zi a CE sunt următoarele: Grupa B: Muntenegru – Rusia 24-22, Croaţia – Islanda 35-25; Grupa C: Garmania – Suedia 25-27, Ucraina – Olanda 13-25; Grupa D: Ungaria – Slovenia 28-19, Norvegia – Franţa 33-22. Primele trei clasate se vor califica în faza grupelor principale, în care nu vor avea loc meciuri între formaţiile provenite din aceeaşi grupă preliminară, contând însă rezultatele directe din acea fază a competiţiei. În semifinale se califică primele do­uă clasate din grupele principale.

×