x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Inelele olimpice de la Tokyo vor fi inaugurate pe 24 ianuarie

Inelele olimpice de la Tokyo vor fi inaugurate pe 24 ianuarie

17 Ian 2020   •   11:45
Inelele olimpice de la Tokyo vor fi inaugurate pe 24 ianuarie

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo au început instalarea unor inele olimpice gigantice sub podul Rainbow, în Parcul Odaiba Marine, locul unde sunt programate probele de de maraton la înot şi cele de triatlon.

Monumentul cu emblema olimpică a fost construit la Yokohama şi a fost transportat cu o barjă la Tokyo, având lăţimea de 32,6 m şi înălţimea de 15,3 m.

Inele olimpice vor fi inaugurate cu prilejul unei ceremonii programate pe 24 ianuarie, cu exact şase luni înainte de startul Jocurilor Olimpice 2020.

Cele cinci inele întrepătrunse reprezintă cele cinci continente ale lumii şi semnifică uniunea dintre ele şi întâlnirea sportivilor din întreaga lume. Culorile celor cinci cercuri olimpice (albastru, negru, roşu, galben, verde), precum şi culoarea albă a fundalului lor, reprezintă culorile existente pe toate steagurile ţărilor lumii. Simbolul inelelor olimpice şi steagul olimpic au fost adoptate ulterior şi folosite oficial, pentru prima dată, în timpul Jocurilor Olimpice de la Anvers, din 1920.

Pe perioada Jocurilor Paralimpice (25 august - 6 septembrie), monumentul va fi înlocuit de un simbol paralimpic.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jo 2020 tokyo