x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Info Olimpic

Info Olimpic

19 Aug 2008   •   00:00

HANDBAL. Mihaela Seno­cico o va înlocui pe portăriţa Talida Tolnai în lotul României.

HANDBAL. Mihaela Seno­cico o va înlocui pe portăriţa Talida Tolnai în lotul României. "Antrenorii au decis această schimbare. Ea a fost cerută oficial încă de după meciul cu Norvegia, iar în acest moment există aprobarea forului internaţional şi o aşteptăm şi pe cea a CIO", a spus preşedintele FR Handbal, Cris­tian Gaţu. Conform regulilor impuse de CIO, la Olimpiadă pot fi înscrise pe foaia de joc doar 14 jucătoare. A 15-a handbalistă este rezervă, urmînd a fi folosită doar după faza grupelor. România întîlneşte astăzi Ungaria, în sferturile de finală, de la ora 9:15.

 
BOX. Federaţia internaţio­nală de box amator (AIBA) a anunţat că va face presiuni pentru introducerea boxului feminin în programul JO de la Londra din 2012. "Boxul este singura disciplină din programul olimpic fără meciuri feminine şi noi credem că fetele sînt pregătite să participe", a declarat preşedintele AIBA, Wu Ching-Kuo. De-a lungul vremii, boxul a stîrnit multe controverse la JO, fiind considerat uneori prea brutal.

 
DISCRIMINARE. Secretarul de stat american Condo­leezza Rice a declarat că speră ca într-o zi să vadă o sportivă din Arabia Saudită participînd la Jocurile Olimpice. Ea a adăugat că multe ţări cu majorităţi musulmane, precum Afganistan sau Irak, le permit acum femeilor să participe la competiţii sportive. La Jocurile Olimpice de la Beijing, nici o femeie nu face parte din delegaţia Arabiei Saudite. Sporturile feminine sînt interzise în şcolile din Arabia Saudită, iar femeile, care trebuie să se acopere în public din cap pînă în picioare, nu au dreptul de a participa la competiţii.

 
ATLETISM. Jamaica a cucerit toate cele trei medalii în proba feminină de 100 de metri! Shelly-Ann Fraser a cucerit duminică medalia de aur, urmată de alte două compatrioate. Fraser a încheiat cursa cu timpul de 10.78, în timp ce Sherone Simpson şi Stewart Kerron au terminat în acelaşi timp, 10.98, Simpson avînd viteza de reacţie mai bună. În finala de la 100 de metri au mai participat trei sportive din Statele Unite ale Americii, o britanică şi o atletă din Bahamas.

×
Subiecte în articol: jo 2008