x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Instructorii pregătesc show-ul

Instructorii pregătesc show-ul

de Sorin Anghel    |    19 Ian 2011   •   19:05
Instructorii pregătesc show-ul
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

147270-kk-1.jpgTemperaturile au scăzut simţitor la munte, ceea ce înseamnă că procesul de topire a zăpezii a încetat pentru moment. Pe unde s-au băgat bani în instalaţii de zăpadă artificială sunt speranţe că pârtiile vor arăta ceva mai bine la sfârşitul acestei săp­tă­mâni. Precipitaţiile nu vor lipsi în week-end-ul ce urmează, numai că meteorologii nu ştiu încă să spună cât de puternice vor fi ninsorile. Va nin­ge cu siguranţă în Bucovina, Maramureş, Ardeal şi în zona ma­si­ve­lor Retezat – Godeanu şi Parâng. Sâmbătă este posibil să ningă şi pe Valea Prahovei şi în Masivul Pos­tă­va­ru. Practic, aria precipitaţiilor va co­borî din nord către sud, astfel că Munţii Carpaţi îşi vor lua din nou haina albă. Ploile din Oltenia se vor transforma în ninsori.

Dacă nu aveţi încredere în prognozele celor de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi vreţi ca săptămâna aceasta să mergeţi la schi, alegeţi o staţiune unde există instalaţie de zăpadă artificială. Instructorii de pe Valea Prahovei spun că la Buşteni, Azuga şi Predeal se poate schia fără probleme. „Nu stăm rău cu zăpada, pot să dau şi la alţii. Problema e că nu avem turişti. Nu vin mai mulţi de doi-trei schiori în cursul săptămânii. Poate sâmbătă şi duminică va fi mai multă lume. Deocamdată trăim din zăpada artificială pe care am făcut-o în zilele geroase. Din păcate, acum tempera­tura nu scade noapte mai jos de –1°C. Zilele următoare se anunţă ninsori serioase. Dacă ninge, se umple pâ­r­tia”, a declarat Mihai Dobre, adminis­tra­torul Pârtiei Kalinderu din Buşteni.

Chiar dacă nu este foarte multă zăpadă, instructorii de schi nu au în­chis sezonul. Acest lucru se va pe­tre­c­e abia la sfârşitul lunii februa­rie – începutul lui martie, atunci când la Vatra Dornei va avea loc Campiona­tul Naţional al Instructorilor de Schi din România. Evenimentul va fi organizat de Şcoala de Schi Euroski şi va avea loc pe Pârtia Parc din staţiunea suceveană. „Ne aşteptăm la peste

150 de participanţi. Aceştia vor fi cazaţi la Complex Bradul – Călimani. Ziua vom face un concurs de Slalom Uriaş, într-o singură manşă, iar seara vor avea loc probele de schi – sincron şi demonstraţiile. Noaptea ne mutăm în Qube, un club unde vom petrece până dimineaţa”, a declarat Petre Grigoraş, director Euroski.

×
Subiecte în articol: schi express sporturi