x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ionuț Stroe vrea să obțină ajutoare de la stat pentru susținerea activităților spotrive

Ionuț Stroe vrea să obțină ajutoare de la stat pentru susținerea activităților spotrive

22 Mai 2020   •   13:30
Ionuț Stroe vrea să obțină ajutoare de la stat pentru susținerea activităților spotrive

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, vrea să beneficieze de scheme de ajutor de stat pentru acoperirea pagubelor provocate de epidemia de coronavirus asupra cluburilor româneşti.

"Urmează şi sunt propuneri pe care le vom avansa la momentul respectiv, de a oferi sprijin pentru activităţile fizice. Ele ţin pe de o parte de prelungirea măsurilor care privează sportul, în domenii în care au suspendată activitatea. La fel, încerc să construiesc o schemă de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de COVID-19. Şi aici este nevoie de o evaluare a daunelor din partea cluburilor, cât mai exact şi justificată cu documente a pierderilor financiare pe care le-au avut", a declarat demnitarul. 

El vrea să obțină și împrumuturi garantate de stat pentru susținerea activităților sportive.

"Aş îndrăzni să mă gândesc şi la nişte granturi pentru realizarea de investiţii care să se proiecteze pe o perioadă cât mai îndepărtată. Şi nu în ultimul rând câteva garanţii din partea statului pentru accesarea de credite. Nu ştiu câte structuri din România sunt bancabile, dar pentru cei care au această componentă de ce să nu oferim garanţii pentru credite pe o perioadă mai îndepărtată", a spus Ionuţ Stroe.

 

×