x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Irina Begu, învinsă de Angelique Kerber, în primul meci al întâlnirii România-Germania din Fed Cup

Irina Begu, învinsă de Angelique Kerber, în primul meci al întâlnirii România-Germania din Fed Cup

16 Apr 2016   •   15:06
Irina Begu, învinsă de Angelique Kerber, în primul meci al întâlnirii România-Germania din Fed Cup

Jucătoarea Irina Begu (35 WTA) a fost învinsă, sâmbătă, de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 3-6, în primul meci al întâlnirii România - Germania, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Jucătoarea română a început meciul cu Kerber cu o dublă greşeală, iar această lipsă concentrare a fost evidentă de-a lungul primului set. Adversara ei a profitat la maximum, reuşind după doar câteva minute să se distanţeze la 2-0, iar ulterior să conducă şi cu 5-1. Prima minge de break a Irinei Begu a venit abia după 29 de minute, la scorul de 5-2. Kerber însă a gestionat excelent situaţia, a salvat mingea de break şi apoi a încheiat setul rapid cu un as, după exact 30 de minute de joc.

Irina Begu a părut că începe să îşi revină în setul al doilea, câştigând primul său game la 0. Chiar şi aşa însă, Kerber a continuat să joace fără greşeală pe serviciul ei şi să îi pună probleme româncei, preluând conducerea destul de repede cu 3-1. Al cincilea game al setului secund a fost şi cel mai disputat, Begu impunându-se pe serviciul propriu după mai bine de 12 minute de joc şi reducând din diferenţă (3-2).

Împinsă de la spate de publicul clujean, jucătoarea română a schimbat tactica, venind mai des la fileu şi folosindu-se mai mult de mingile scurte. Dar adversara ei, câştigătoarea turneului de la Australian Open din acest an, şi-a demonstrat valoarea şi la Cluj, şi a câştigat şi setul al doilea cu un break, scor 6-3. Kerber s-a impus în acest meci într-o oră şi 26 de minute.

Irina Begu a servit mai rapid decât adversara ei, dar în ciuda celor 7 aşi reuşiţi de-a lungul partidei, a făcut şi 4 duble greşeli. De partea cealaltă, Kerber a realizat doar doi aşi, dar fără nicio dublă greşeală. De asemenea, jucătoarea germană a câştigat patru din cele opt puncte de break, în timp ce Begu a avut doar două, pierzându-le pe ambele.

Irina Begu (25 de ani) şi Angelique Kerber (28 de ani) se mai întâlniseră până acum de cinci ori, jucătoarea germană conducând cu 3-2. Ultima oară, cele două s-au întâlnit la 8 aprilie, în sferturile de finală ale turneului de la Charleston, unde jucătoarea germană s-a impus cu 6-2, 6-3.

Conform tragerii la sorţi de vineri, al doilea meci de simplu de sâmbătă al confruntării România - Germania, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, le va opune pe Simona Halep, numărul şase mondial, şi Andrea Petkovic (30 WTA).

Duminică, de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep şi Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu şi Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu şi Annika Beck/Julia Goerges.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România şi Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus şi Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

×
Subiecte în articol: irina begu