x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Istoria merge mai departe: Regina Elisabeta a II-a, al treilea membru al familiei regale care deschide Olimpiada

Istoria merge mai departe: Regina Elisabeta a II-a, al treilea membru al familiei regale care deschide Olimpiada

27 Iul 2012   •   19:29
Istoria merge mai departe: Regina Elisabeta a II-a, al treilea membru al familiei regale care deschide Olimpiada

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a primit, vineri, la Palatul Buckingham, zeci de sefi de stat, de guvern si capete incoronate din intreaga lume, veniti sa asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, informeaza AFP.

"Aceasta va fi a treia Olimpiada de la Londra. Strabunicul meu a deschis Jocurile din 1908 la White City, tatal meu pe cele din 1948 pe stadionul Wembley, iar in aceasta seara voi avea placerea sa declar deschise Jocurile la Stratford, in estul Londrei. Multe natiuni au radacinile istorice in aceasta tara, noi avem o pasiune pentru sport, precum si o traditie a fair-play-ului", le-a spus regina invitatilor de la receptie, intr-un discurs transmis de televiziunile din lumea intreaga.

Alaturi de regina si de sotul sau, ducele de Edinburgh, s-au aflat si numerosi membri ai familiei regale britanice, intre care printul Charles si sotia sa, Camilla, printul William, sotia acestuia, Kate, dar si printul Harry.

Prima doamna a SUA, Michelle Obama, care conduce delegatia americana la JO, a discutat cu regina Elizabeth a II-a, cu care are o relatie calduroasa.

×