x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ivica Kostelic a câştigat în premieră Cupa Mondială la schi alpin

Ivica Kostelic a câştigat în premieră Cupa Mondială la schi alpin

12 Mar 2011   •   19:38
Ivica Kostelic a câştigat în premieră Cupa Mondială la schi alpin
Sursa foto: /Reuters

Croatul Ivica Kostelic a câştigat pentru prima dată în carieră Cupa Mondială la schi alpin, el nemaiputând fi ajuns în clasament de contracandidaţii săi, deşi mai sunt cinci curse până la finalul sezonului 2010/2011.

Suspansul privind câştigătorul din acest sezon dispăruse încă de la sfârşitul lunii ianuarie. Triplul medaliat cu argint la Jocurile Olimpice, care a debutat în acest sezon cu şapte victorii în 14 curse, avea un avans atât de mare în faţa contracandidaţilor, încât aceştia au renunţat să mai lupte.

Kostelic are cu peste 500 de puncte mai mult decât urmăritorul său, elveţianul Didier Cuche, în clasamentul general, câştigarea unei curse fiind recompensată cu 100 de puncte.

"În schiul alpin, este cea mai mare performanţă pe care o poţi obţine", a spus Kostelic la finalul celei de-a doua coborâri de la Kvitfjell (Norvegia), care a fost adjudecată de austriacul Michael Walchhofer, aflat la a 19-a victorie în Cupa Mondială de schi şi care ocupă primul loc în clasamentul Cupei Mondiale la coborâre.

Ivica Kostelic cunoaşte cel mai bun sezon al său, după ce a mai câştigat medalia de bronz în proba de Super G la CM din februarie şi Cupa Mondială la supercombinată. El are şanse să câştige şi Cupele Mondiale la Super G şi slalom, săptămâna viitoare, la Lenzerheide (Elveţia).

Sora lui Ivica, Janica, are în palmares trei Cupe Mondiale la schi alpin (2001, 2003 şi 2006).

×
Subiecte în articol: sporturi schi alpin