x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi J.O. Soci 2014. Merci, mademoiselle Ania Caill!

J.O. Soci 2014. Merci, mademoiselle Ania Caill!

de Sorin Anghel    |    19 Feb 2014   •   14:16
J.O. Soci 2014. Merci, mademoiselle Ania Caill!
Sursa foto: MICHAEL KAPPELER/EPA/Intact Images
Franţuzoaica ce a concurat pentru România la Soci a terminat pe locul 51 la Slalom Uriaş.
Tina Maze, din Slovenia, este omul momentului în schiul alpin mondial. După titlul olimpic adjudecat la Coborâre, sportiva în vârstă de 30 ani le-a devansat în clasamentul final la Slalom Uriaş pe austriaca Anna Fenninger, în faţa căreia a avut un avans de doar şapte sutimi, şi pe germanca Viktoria Rebensburg, câştigătoarea aurului olimpic la Vancouver, cu 27 de sutimi de secundă. Condiţiile de concurs nu au fost tocmai bune. Sus a nins, jos a plouat. Vizibilitatea nu a fost tocmai bună, însă spectacolul a fost unul agreabil pentru cei care au primit cursa de la Rosa Khutor din faţa televizorului.

Franţuzoaica Ania Caill, care a concurat pentru România, a încheiat cursa pe locul 51, la 20 de secunde şi 39 de sutimi în spatele medaliatei cu aur, după ce la finalul primei manşe s-a aflat pe locul 55. Schioarea care locuieşte în Franţa, la Bourg-Saint-Maurice, a ajuns să concureze pentru ţara noastră datorită originilor sale româneşti. Mama sa, profesoară de matematică, s-a născut la Bucureşti şi a fost cea care a însoţit-o pe sportivă la Jocurile Olimpice de la Soci. S-a aflat în aceeaşi situaţie şi la FOTE, dar şi la “mondialele” de juniori de anul trecut, desfăşurate în Canada.

Ania Caill nu merită criticată acum. Este încă o copilă. Nu a rupt gura târgului la Soci, dar cine i-a urmărit rezultatele din ultimii doi ani ştia că acest lucru era imposibil. România a primit o pomană în momentul în care FIS a acceptat ca sportiva să concureze pentru ţara noastră. Ania Caill nu este la nivelul lui Edit Miklos şi ar fi hazardant să spunem că ar putea să ajungă la rezultatele schioarei ce concurează acum pentru Ungaria. Ea poate creşte într-un moment în care fetele cu care se va duela luna viitoarele la “naţionalele” ce vor avea loc pe Valea Prahovei nu intră nici măcar în primele o mie de schioare din lume.

Fără prezenţa Aniei Caill în combinezonul României, cursele feminine de schi alpin ar fi fost la fel de atrăgătoare pentru publicul din ţara noastră cum sunt meciurile de curling sau concursurile de free-style. Adolescenta în vârstă de 18 ani nu vorbeşte şi nici nu înţelege foarte bine limba română. Merită din partea noastră un simplu “Merci!”. I-a făcut pe români să deschidă televizorul încă de la prima oră pentru a vedea o cursă cu multă adrenalină.

Renault, alături de sportivii români
Renault susţine curajul, dedicarea, spiritul de echipă ce fac parte din lotul naţional la Jocurile Olimpice de Iarnă. Renault România duce astfel mai departe valorile olimpice, fiind sponsorul principal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Suporter al delegaţiei române la Olimpiada de iarnă, Renault doreşte să transmită sentimentul de mândrie şi pasiune publicului de acasă, să educe gustul acestuia pentru competiţiile destinate sezonului rece şi consideră că sportivii care participă la această competiţie trebuie să se bucure de susţinerea tuturor românilor.

Renault Romania îşi doreşte să popularizeze sporturile de iarnă în rândul publicului român şi a pregătit Micul Ghid Ilustrat al Jocurilor Olimpice, ce cuprinde cele 15 competiţii destinate sezonului rece.



×
Subiecte în articol: soci 2014