x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO 2008 /Canotaj - Bronz pentru echipajul feminin de 8+1 al României

JO 2008 /Canotaj - Bronz pentru echipajul feminin de 8+1 al României

17 Aug 2008   •   00:00

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat, duminică, medalia de bronz la canotaj, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.



Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat, duminică, medalia de bronz la canotaj, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

România, în componenţa Constanţa Burcică, Viorica Susanu, Rodica Şerban, Eniko Barabas, Simona Muşat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat şi Elena Georgescu, a fost cronometrată cu timpul de 6 minute, 7 secunde, 25 de sutimi, fiind devansată cu numai trei sutimi de echipajul Canadei, medaliat cu argint. Campioane olimpice au devenit canotoarele americane, cronometrate cu timpul de 6:05.34.

"Într-o asemenea competiţie, cu toţii avem emoţii, şi învingătorii şi învinşii. Cred că ne-am agitat prea mult, din prea multă dorinţă de a ne depăşi adversarele, iar acest lucru ne-a dat peste cap ritmul. Îmi pare rău că mă retrag cu o medalie de bronz, dar cu puţin umor, aş putea spune că era singura care îmi lipsea. Trebuie să trecem însă peste asta, să avem încredere în noua generaţie de canotoare şi să sperăm că data viitoare vor fi ele învingătoarele", a afirmat Doina Ignat, liderul echipajului de 8+1 al României.

"A fost puţin surpinzător faptul că am pierdut în faţa Olandei atât de aproape de linia de sosire, la un vârf de barcă. Startul a fost destul de bun, însă se pare că nu am mers la capacitate maximă. Trebuie totuşi să nu uităm că echipa de canotaj a României se întoarce acasă cu două medalii, una de aur şi una de bronz, şi ar trebui să fim mândri de acest lucru. Deşi o parte din echipajul de 8+1 de astăzi se va retrage, avem încredere că vom găsi în canotoarele tinere performanţa pe care ne-o dorim în continuare cu toţii. În canotaj, spre deosebire de alte sporturi, avem o bază de selecţie destul de mare. În momentul de faţă, avem peste 150 de sportivi în pregătire, pe care îi vedem remarcându-se la campionatele mondiale de juniori şi de tineret, şi care pot completa echipajul de aur al României", a declarat Ioan Dospinescu, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Echipajul românesc era campion olimpic la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Atena în 2004, la Sydney, în 2000 şi la Atlanta, în 1996.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: jo 2008 echipajul