x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO 2008 / Sandra Izbaşa campioană olimpică la sol

JO 2008 / Sandra Izbaşa campioană olimpică la sol

17 Aug 2008   •   00:00

Sandra Izbaşa a cîştigat aurul olimpic în proba de sol din cadrul concursului olimpic de gimnastică de la Beijing!



Nota acordată de arbitrii pentru exerciţiul gimanstei noastre a fost 15.650. Pe poziţia secundă s-a clasat americanca Shawn Johnson, cu nota  15.500, iar medalia de bronz a revenit campioanei olimpice absolute, Nastia Liukin, cu nota 15.425.

"A avut cel mai bun concurs la sol, a stat la toate aterizările, a fost atentă să nu iasă din covor. O gimnastă frumoasă a cîştigat medalia de aur. A avut nota de plecare mare şi execuţii bune. Solul este un aparat care ne place mult de tot nouă româncelor. A avut o presiune suplimentară concurînd ultima", a declarat Nadia Comăneci la TVR 1. Înainte de ultima diagonală, Nadia s-a ridicat în picioare şi a ridicat mîinile în semn de victorie.

Sandra Izbaşa: "Sunt foarte mulţumită că am intrat ultima în concurs. Presiunea nu a fost mai mare, sunt obişnuită şi a fost bine că evoluând ultima am ştiut că pot să dau tot ce pot din mine. Am văzut că gimnastele dinaintea mea au ratat, iar acest lucru mi-a dat încredere. Voi continua o mie de ani în gimnastică, de fapt cât mă va lăsa sănătatea. La ultima diagonală am tremurat de-a binelea".

Nicolae Forminte: "Mă voi consulta cu familia să văd dacă mai rămân la lot. Sunt foarte mândru de Sandra Izbaşa. Această finală a scos în evidenţă trăsătura forte a Sandrei, tăria de caracter".

×
Subiecte în articol: jo 2008