x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO de Iarnă din Coreea de Sud, afectate de ger cumplit şi un cutremur

JO de Iarnă din Coreea de Sud, afectate de ger cumplit şi un cutremur

12 Feb 2018   •   13:41
JO de Iarnă din Coreea de Sud, afectate de ger cumplit şi un cutremur

Olimpiada de la PyeongChang stă sub semnul intemperiilor. Frigul, vântul şi un cutremur arată că natura încă are un cuvânt de spus şi este vedeta fără voie a acestei Olimpiade de Iarnă.

În timpul probei de sărituri cu schiurile, sportivii au fost nevoiţi să-şi aştepte multă vreme rândul la start, pentru a coborî pe trambulina olimpică, în frig, ajutaţi de personalul tehnic care i-a acoperit cu pături. „Sincer, a fost destul de rău pentru mine, dar ce puteam face...”, a declarat săritorul polonez Dawid Kubacki, care s-a plasat pe locul 35 din 50. Alţii, printre care şi majoritatea spectatorilor probei, au fost cuprinşi de frigul intens. „Am îngheţat bocnă”, a exclamat săritorul austriac Michael Hayboeck, care s-a plasat pe locul 21. Proba s-a încheiat până la urmă cu o întârziere de peste o oră faţă de programul anunţat.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Mark Adams, a declarat că „securitatea atleţilor este prioritatea noastră, iar toate locaţiile (unde se desfăşoară probe olimpice) sunt bine organizate şi în contact direct cu federaţiile internaţionale. Suntem încrezători că federaţiile şi sportivii ştiu ce pot să facă şi ce să nu facă”. În completarea frigului de la PyeongChang a venit şi vântul, care a bătut, ieri, în rafale cu 50 până la 72 de kilometri pe oră şi a provocat anularea probei de coborâre bărbaţi, una dintre marile atracţii sportive ale JO, care a fost reprogramată pentru joi. Iar pentru ca programul intemperiilor să fie complet, s-a produs şi un seism de magnitudine 4,6 în estul Coreei de Sud. Preşedintele POCOG, Sung Baik-you, a dat asigurări că „toate construcţiile şi amenajările din locaţiile prevăzute pentru probe olimpice sunt concepute să reziste la seisme cu magnitudinea de peste 7,0”. El a promis că nu este niciun motiv de nelinişte cu privire la aceste facilităţi.

Organizatorii JO i-au invitat pe spectatorii care doresc să asiste la probele olimpice să se îmbrace cât mai gros şi să nu uite de căciuli şi mănuşi.

Frigul este marea problemă a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, organizate de Coreea de Sud, iar previziunile meteorologice pentru următoarele zile vorbesc despre valori ale temperaturilor de -25 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: PyeongChang