x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Europene Baku 2015: România a obținut, în total, 12 medalii

Jocurile Europene Baku 2015: România a obținut, în total, 12 medalii

28 Iun 2015   •   13:23
 Jocurile Europene Baku 2015: România a obținut, în total, 12 medalii

În ultima zi a întrecerilor continentale, sportivii din ţara noastră nu sunt antrenaţi în competiţii. Ceremonia de închidere este programată pentru ora 19,00.

Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă, de Andreea Chiţu la judo (cat. 52 kg) şi de echipa feminină de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran), argintul a fost câştigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha şi Elena Meroniac în proba de kaiac dublu - 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocşer şi Lucian Săvulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie şi prin echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) şi de Simona Gherman la spadă.

Echipa olimpică a României va reveni în ţară de la Jocurile Europene de la Baku, cu o cursă specială care va ateriza pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni, luni, 29 iunie, la ora 11,30.

Delegaţia va fi primită la Salonul Oficial al aeroportului de Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, numeroase personalităţi ale vieţii sportive româneşti, rude, prieteni şi apropiaţi ai membrilor delegaţiei.

România a fost prezentă la JE cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care s-au întrecut la 22 de discipline sportive.

Şeful de misiune al României la Jocurile Europene de la Baku a fost Alexandru Epuran, iar Florin Gurbănescu - adjunct al şefului de misiune.

Sursa - Agerpres

×