x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Olimpice de la Vancouver au fost închise oficial

Jocurile Olimpice de la Vancouver au fost închise oficial

01 Mar 2010   •   00:00

Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a declarat duminică oficial închise Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, pe care le-a descris drept "excelente şi foarte amicale", informează AFP.



"Iar acum, potrivit tradiţiei, proclam închiderea celei de-a XXI-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă şi invit tinerii lumii să se reunească peste patru ani, la Soci, pentru a celebra a XXII-a Olimpiadă albă", a declarat conducătorul mişcării olimpice.

Fulgii de nea au început apoi să cadă asupra stadionului, iar flacăra olimpică a fost stinsă, în timp ce Neil Young cânta "Long may you run" (Poţi alerga mult timp).

Evocându-l pe Nodar Kumaritaşvili, sănierul georgian care a decedat în timpul unui antrenament, cu câteva ore înaintea ceremoniei de deschidere, Jacque Rogge a asigurat că familia olimpică va păstra pentru totdeauna amintirea acestui tânăr sportiv şi visul său olimpic spulberat, spectatorii aplaudând îndelung, în pcioare.

Preşedintele CIO i-a salutat, în mod special, pe canadieni: "Vă mulţumesc vouă, locuitori ai Canadei, pentru generoasa voastră ospitalitate, căldura voastră şi această unică şi amuzantă celebrare a olimpismului", a spus Jacques Rogge, invitându-i totodată să-i încurajeze la fel de tare şi pe participanţii la Jocurile Paralimpice, în următoarele două săptămâni.

"Iar vouă, sportivii acestor Jocuri, vă spunem: ne-aţi făcut mândri. Sunteţi modele demne de urmat. Voi ne-aţi amintit că oameni cu orizonturi foarte diferite pot concura într-un spirit de respect, de prietenie şi fair-play", a adăugată conducătorul CIO, concluzionând: "Au fost Jocuri excelente şi foarte amicale!".

"Acum ştiţi cine suntem", a precizat, la rândul său, John Furlong, preşedintele Comitetului de organizare, evocând transformarea Canadei în cele două săptămâni de competiţie:"Suntem mai puternici, mai uniţi, mai îndrăgostiţi de ţara noastră şi mai legaţi unii de alţii".

Evocând cele 14 titluri olimpice cucerite de sportivii canadieni şi, în special, ultimul - cel de la hochei pe gheaţă - "care va rămâne pentru totdeauna în istorie", John Furlong a provocat un adevărat delir pe stadion, spectatorii strigând la unison "Canada!", în timp ce fluturau drapelele cu frunza de arţar.

×
Subiecte în articol: vancouver 2010