x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Olimpice Londra 2012 s-au încheiat. România a terminat pe locul 27, cu 9 medalii

Jocurile Olimpice Londra 2012 s-au încheiat. România a terminat pe locul 27, cu 9 medalii

12 Aug 2012   •   21:00
Jocurile Olimpice Londra 2012 s-au încheiat. România a terminat pe locul 27, cu 9 medalii

Flacara olimpica a fost stinsa in aceasta noapte la ora 2:00 (ora Romaniei). La festivitatea de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Londra si-au dat concursul 4.100 de participanti, intr-un spectacol realizat de Kim Gavin. 204 sportivi, cate unul din fiecare delegatie, au adus pe stadion drapelele nationale, alaturi de ei intrand apoi in arena restul sportivilor - care au coborat din tribune, printre spectatori. Drapelul Romaniei a fost purtat de gimnasta Sandra Izbasa.

Primarul orasului Rio de Janeiro, Eduardo da Costa Paes, a primit din partea omologului sau din Londra, Boris Johnson, si prin intermediul presedintelui CIO, Jacques Rogge, drapelul olimpic. Ceremonia traditionala de inmanare a drapelului reprezinta trecerea stafetei de la orasul care a organizat JO in 2012 la cel care va gazdui editia din 2016 a competitiei.

La ceremonia de inchidere, care a durat aproape trei ore, au cantat nume cunoscute ale industriei muzicale britanice, ca George Michael, Fatboy Slim, Annie Lenox, Jessie J, Kaiser Chiefs, Muse.

Romania a fost reprezentata la JO de 103 sportivi din 15 discipline si a incheiat competitia pe locul 27 in clasamentul pe natiuni, cu noua medalii: aur - Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sarituri); argint - Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (sol); bronz - echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).

×