x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Kalinderu, casa lor

Kalinderu, casa lor

de Sorin Anghel    |    09 Feb 2008   •   00:00
Kalinderu, casa lor

SKIBOARD ● Cupa Europei se ţine anul acesta la Buşteni
După concursurile de escaladă pe gheaţă, la Buşteni urmează Cupa Europei la Skiboard, competiţie care va avea loc în perioada 18-24 februarie pe Pârtia Kalinderu.


SKIBOARD ● Cupa Europei se ţine anul acesta la Buşteni
După concursurile de escaladă pe gheaţă, la Buşteni urmează Cupa Europei la Skiboard, competiţie care va avea loc în perioada 18-24 februarie pe Pârtia Kalinderu.


Peste două săptămâni, la Buşteni va fi mare freamăt cu ocazia Cupei Europene la Skiboard şi a Cupei României – Open la aceeaşi disciplină. Evenimentul va fi găzduit de Pârtia Kalinderu, acolo unde va fi amenajat şi un snowpark. Totul vine ca o continuare a Cupei Mondiale găzduite anul trecut la Predeal. Organizatorii sunt World Skiboarding Association, Primăria din Buşteni şi Alda Producţie.


INVITAŢI. Concursurile de la Buşteni se vor bucura de prezenţa lui Jim Groff, reprezentant al Comitetului Olimpic American, care va avea rolul de a supraveghea modul în care românii organizează Cupa Europeană. Prezenţa acestuia în ţara noastră este posibilă graţie lui Marius Sprînceană, preşedintele World Skiboarding Association. Cei 50 de rideri, provenind din Japonia, Letonia, Cehia, Rusia, Canada, SUA, România, Macedonia, Anglia, Franţa, Italia, Spania, Ucraina, China şi Danemarca, vor lua parte la probele de Coborâre cu Spatele, Rail Jam, Cross, Slope Style, Slalom Paralel, Chinese Downhill şi Big Air. Organizatorii au mai trimis invitaţii către sportivi din Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia şi Polonia, dar aceştia încă nu au confirmat prezenţa la competiţia de pe Valea Prahovei, programată în perioada 18-24 februarie.


ROMÂNIA. Faţă de Cupa Mondială de anul trecut, când ţara noastră a fost reprezentată în concurs de Marian Florea, Horaţiu Stoica şi Viorel Corbu, lotul României s-a mai întărit cu Andra Pătruţ, Mircea Dănălache, Andi Mihai, Alexandru Schibic, Andreea Budu şi Gabi Cojanu. Ei se vor lupta la "openul" României pentru supremaţia în acest sport asemănător cu schiul. Diferenţa este realizată de echipamentul întrebuinţat. Riderii folosesc schiuri mult mai scurte decât cele normale, au lemn în compoziţie, caracteristici care le fac mult mai flexibile. Din păcate, şi "viaţa" lor este mai scurtă. Pericolul de accidente este însă mai mic, skiboard-urile nefiind deloc rigide, aşa cum sunt schiurile care se folosesc în zilele noastre.

×
Subiecte în articol: ski express