x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Kiev-ul, ofuscat de ameninţările cu boicotarea Euro-2012

Kiev-ul, ofuscat de ameninţările cu boicotarea Euro-2012

de Istvan Deak    |    07 Mai 2012   •   16:13
Kiev-ul, ofuscat de ameninţările cu boicotarea Euro-2012

Premierul ucrainean, Mikola Azarov, a declarat luni ca apreciaza drept umilitoare pentru tara sa amenintarile lansate de mai multi lideri politici europeni cu posibila boicotare a campionatului de fotbal Euro-2012, pentru a protesta astfel fata de conditiile de detentie ale Iuliei Timosenko, fost premier si lider al opozitiei, relateaza 7sur7.be.

“Ni se tot vorbeste acum de o boicotare a Euro-2012. Este normal? Vor sa ne umileasca? Vor sa umileasca poporul si tara noastra?', s-a intrebat, nervos, premierul Azarov, in timpul unei intrevederi cu veteranii din cel de-al doilea razboi mondial, relateaza agentia de presa Interfax, citata de 7sur7.be. Premierul a dat asigurari ca in plina criza economica, in timp ce vistieriile sunt goale, echipa presedintelui Viktor Ianukovici a facut tot posibilul ca infrastructurile necesare sa fie gata pentru competitie. “Euro va avea loc si va fi o sarbatoare pentru tara noastra, pentru cetatenii nostri', a spus el in incheiere.

Fostul premier Iulia Timosenko, care este in detentie din august 2011 pentru ispasirea a sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, se afla in greva foamei de la 20 aprilie, pentru a protesta fata de violentele carora le-a fost victima in inchisoare. In ciuda dezmintirilor Kiev-ului, aceste acuzatii au provocat manie in cadrul Uniunii Europene, care solicita, de o luna, presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici sa o elibereze pe lidera opozitiei.

Comisia Europeana a anuntat deja ca niciun comisar european nu se va deplasa in Ucraina pentru Euro-2012, competitie co-organizata de Polonia. Mai multe tari membre ale Uniunii Europene, cu Germania in frunte, au amenintat ca vor face acelasi lucru.

×