x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Larouche îl avertizează pe Bute: "Să respecte stânga lui Mendy".

Larouche îl avertizează pe Bute: "Să respecte stânga lui Mendy".

22 Iun 2011   •   10:19
Larouche îl avertizează pe Bute: "Să respecte stânga lui Mendy".

Antrenorul lui Lucian Bute, Stephan Larouche, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al pugilistului roman, in care a vorbit despre meciul de la 9 iulie cu francezul Jean Paul Mendy.

"Lucian este in febra antrenamentelor si a sparringului. Am programat 110 reprize de sparring pentru meciul cu Mendy. Prima etapa a pregatirii o vom incheia la Montreal, insa vom continua sparringurile si in Romania. Pot spune ca Lucian se prezinta foarte bine la antrenamente. Este foarte concentrat pentru ca stie ca meciul de la Bucuresti nu va fi unul usor. Este o mare presiune pe el pentru ca boxeaza acasa. Dar Lucian este un boxer experimentat si sunt convins ca va invinge si acest obstacol. La Montreal era mult mai usor pentru el pentru ca se putea detasa de tot ce este in jurul lui. Vom avea grija sa ii oferim linistea sa se antreneze", a spus Larouche pentru www.lucian-bute.ro.

"Mendy este un boxer foarte puternic, neinvins la profesionisti. Nu trebuie sa uitam asta. Mendy este un stangaci cu lovituri periculoase. Lucian trebuie sa respecte stanga lui Mendy. Ar fi fost mai usor pentru el daca ar fi boxat cu un dreptaci. Era mai obisnuit cu ei. Am vazut si noi pe casete ca nu este un pugilist tocmai ortodox in privinta loviturilor. In primul rand, Lucian stie ca nu trebuie sa-i faca jocul. Va respecta ceea ce am stabilit. In al doilea rand sper ca arbitrul de ring sa nu-i permita lui Mendy sa apeleze la lovituri interzise. Este un meci de titlu mondial si sunt convins ca francezul va fi pus la punct daca va apela la procedee murdare", amai declarat tehnicianul.

"Am mai fost pana acum de doua ori la Bucuresti. Primul, revansa lui Doroftei cu Balbi, a fost o sarbatoare. Al doilea, e drept, a fost un cosmar. Nu cred insa ca vom mai avea probleme acum. Tot staful este pregatit si stie ce are de facut, la fel si Lucian. Bucurestenii ar trebui sa fie mandri ca Lucian boxeaza in Romania. Mari orase din lume, Las Vegas, New York, Montreal se bat pentru el, dar el a ales Bucurestiul. A fost dorinta lui sa lupte acasa si sunt convins ca romanii il vor sustine cel putin la fel cum o fac canadienii la Centre Bell. Nu dau un pronostic, nu vreau sa pun in carca lui Lucian o presiune in plus. Important este ca dupa acest meci sa ramana cu centura de campion", a incheiat Larouche.

×
Subiecte în articol: lucian bute box sporturi jean-paul mendy