x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Liga 1, play-off: Dinamo - Astra Giurgiu, 1-4

Liga 1, play-off: Dinamo - Astra Giurgiu, 1-4

01 Apr 2016   •   22:53
Liga 1, play-off: Dinamo - Astra Giurgiu, 1-4
Sursa foto: Antrenorul FC Dinamo, Mircea Rednic / Foto: Dragos Stoica/Intact Images

Dinamo Bucureşti a fost surclasată de Astra Giurgiu cu 4-1 (2-1), vineri seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din cadrul etapei a 4-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, după o prestaţie de excepţie a atacantului Denis Alibec.

Alibec, aflat în centrul unei controverse, după ce nu a fost convocat la echipa naţională pentru meciurile cu Lituania şi Spania, a marcat trei goluri pentru liderul Ligii I (35, 53, 67) şi a realizat şi alte faze spectaculoase. Pentru echipa antrenată de Marius Şumudică a mai înscris francezul Damien Boudjemaa (16), în timp ce golul lui Dinamo a fost de fapt un autogol al lui Geraldo Alves (38).

Meciul a fost primul jucat pe Arena Naţională după o pauză de cinci luni şi au fost prezenţi 10.383 spectatori, potrivit clubului Dinamo.

Arena Naţională a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului 2015 din cauza absenţei autorizaţiei pentru incendiu din partea ISU în ceea ce priveşte materialul din care este fabricat acoperişul. Cel mai mare stadion din România a fost redeschis la 18 martie după ce Primăria Municipiului Bucureşti, proprietarul arenei, a primit din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov avizul de securitate la incendiu.

Ultimul meci jucat pe Arena Naţională a fost Steaua - Pandurii 1-1 (25 octombrie), în etapa a 15-a a Ligii I.

Astra a deschis scorul prin Boudjemaa (16) care a reluat în plasă centrarea lui William De Amorim. Dinamo a avut şansa egalării, dar camerunezul Marcel Essombe a ratat singur cu portarul Silviu Lung jr (31), pentru ca apoi Denis Alibec să marcheze al doilea gol al oaspeţilor, şut cu piciorul stâng la colţul lung (35).

Peste trei minute, Dinamo a redus din diferenţă, prin autogolul lui Geraldo, care a deviat neinspirat şutul lui Paul Anton (38).

Alibec a refăcut avantajul Astrei (53), după ce l-a învins pe portarul Cerniauskas, în urma unei lansări excelente reuşite de Boudjemaa.

Boldrin a avut şi el o ocazie bună (56), dar Cerniauskas a respins, însă apoi lituanianul a scăpat balonul în plasă la şutul de la 25 de metri al lui Alibec (67). Dinamo a avut o bară, prin Valentin Lazăr (73).

Astra revine pe primul loc în clasament după acest succes.

În sezonul regulat, Astra s-a impus cu 1-0 în deplasare, iar returul s-a încheiat nedecis, 1-1.

Dinamo venea după 13 etape fără înfrângere (7 victorii, 6 egaluri), dar ultimele patru jocuri s-au terminat cu remize.

Dinamo este la a doua cea mai drastică înfrângere acasă în acest sezon, după 1-5 cu FC Viitorul (etapa a 16-a, 2 noiembrie).

FC Dinamo Bucureşti - AFC Astra Giurgiu 1-4 (1-2), Arena Naţională - Bucureşti, 20,30)
Au marcat: Geraldo Alves (38, autogol), respectiv Damien Boudjemaa (16), Denis Alibec (35, 53, 67).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitri asistenţi: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi), Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitru: Dragoş Mihai Iliescu (Craiova)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Bogdan Buhuş (Bârlad) - LPF.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: dinamo astra liga 1 fotbal