x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Locuri libere la Buşteni!

Locuri libere la Buşteni!

de Sorin Anghel    |    20 Ian 2011   •   19:14
Locuri libere la Buşteni!
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

147520-bustenidm-768w1253.jpgE criză! România nu duce lipsă doar de bani. România are nevoie şi de multă zăpadă. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe Valea Prahovei au ajuns în pragul disperării din cauza faptului că turiştii evită să urce la munte în această perioadă lipsită de ninsori. Practic, în majoritatea zonelor montane de la noi din ţară s-au înregistrat căderi de zăpadă, mai puţin în Munţii Baiului, Masivul Bucegi şi Masivul Postăvaru. Ca o consecinţă a acestui fapt, românii au început să-şi contramandeze sejururile la schi din perioada 28 ianua­rie-6 februarie, atunci când elevii sunt în vacanţă.

Astfel, instructorii de schi au ajuns să caute copii pentru taberele care vor începe săptămâna viitoare. La Buşteni, pensiunea Cristina – două stele – organizează vacanţe pentru cei mici. Preţul este de 1.100 lei şi cuprinde 6 nopţi de cazare, 3 mese pe zi, transport pe cablu, cursuri de schi şi petreceri pentru cei mici. Mai multe detalii pe www.pensiuneacristina.ro. Un avantaj al acestei tabere este reprezentat de faptul că acum Kalinderu este cea mai bună pârtie de pe Valea Prahovei. Mai scump şi mai aglomerat găsiţi la Predeal, acolo unde preţurile cele mai mici se învârt în jurul sumei de 1.400 de lei. La aceşti bani trebuie să mai adăugaţi costurile pentru transportul pe cablu. 

De pe Valea Jiului nu mai vin minerii, ci doar veşti bune. A nins la Straja, astfel că pârtiile din staţiunea hunedoreană se prezintă acum ceva mai bine. Locuri în taberele care se vor organiza începând de săptămâna viitoare nu mai sunt. „Nu mai avem nici un loc liber. Totul s-a dat încă din luna decembrie. După vacanţa elevilor, vom organiza tabere pentru preşcolari. Acolo vom practica tarife mai mici decât de obicei. Noi acum suntem bucuroşi că a nins. Vestea cea mai bună este că în următoarele zile se anunţă căderi masive de zăpadă la Straja”, a declarat Valentin Hudă, administratorul pârtiei şi al cabanelor Platoul Soarelui. Ninsorile din ultimele zile au făcut ca pământul să se albească la Vatra Dornei şi la Borşa. „Deocamdată nu se poate schia, dar vom face zăpadă artificială, ca să putem deschide pârtiile în acest week-end”, spune Alexandra Vezeteu, de la Complex Bradul – Călimani.

×
Subiecte în articol: schi express