x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lumea continuă să vină la schi

Lumea continuă să vină la schi

de Sorin Anghel    |    13 Ian 2008   •   00:00
Lumea continuă să vină la schi

Chiar şi după Sărbători, sta­ţiunile de pe Valea Jiului sunt pline de turişti înnebuni­ţi după schi şi snowboard.

Chiar şi după Sărbători, sta­ţiunile de pe Valea Jiului sunt pline de turişti înnebuni­ţi după schi şi snowboard.

În mod normal, după Sărbătorile de iarnă românii zac! Zac de necaz că nu mai au bani, zac după atâta băutură şi mâncare, zac în aşteptarea primului salariu! În aceste condiţii, ar fi fost normal ca pe pârtiile de la noi să nu fie prea multă lume. Din fericire, lucrurile nu stau deloc aşa.

 

FĂRĂ FIŢE. În condiţiile în care pe Valea Prahovei se face slalom printre pietre şi porţiunile cu gheaţă, cele mai bune piste se găsesc în staţiunile de pe Valea Jiului. Şi aici turiştii se împart după preferinţe şi bugete. Teme­rarii care preferă să schieze prin zăpadă neatinsă, la înălţimi mari, aleg să urce în Parîng. În această perioadă, din păcate, nu este suficientă zăpadă ca să puteţi face ture lungi, până la staţia de jos a telescaunului. Dar asta nu trebuie să reprezinte vreo problemă, pentru că pârtiile din partea superioară sunt bine întreţinute, iar teleschiurile funcţionează până când se întunecă.

 

PERFECT. La Straja există o singură problemă: aglomeraţia!!! Drumul ce leagă staţiunea de oraşul Lupeni a fost asfaltat şi toată lumea se încumetă să urce cu maşina până la baza pârtiilor. Telescaunul funcţionează şi el, iar o călătorie durează 23 de minute. De la staţia superioară şi până la orice cabană din staţiune nu se face mai mult de cinci minute! Cu tot cu bagaje în spate!!! Pârtiile arată impecabil! “A nins foarte mult de Sărbători şi avem zăpadă multă! Lumea continuă să vină la noi pentru că se ştie în toată ţara că nu ne batem joc de pârtii”, a declarat Angela Huda, administratorul pârtiei Platoul Soarelui. Meteorologii au prognozat ninsori pe Valea Jiului chiar şi în a doua parte a lunii martie.

 

Pericol de avalanşe, dar nu pentru schiori

Salvamontiştii din Buşteni au ho­tărât să interzică accesul tu­rişti­lor în Masivul Bucegi. Pericolul pro­ducerii de avalanşe este ma­xim, astfel că amatorii de schi de tu­ră trebuie să îşi amâne dru­meţiile. Pentru a nu fi deza­mă­giţi, ei pot încerca plimbări lungi pe schiuri în Munţii Baiului. Ava­lanşele nu pun în pericol viaţa schiorilor care merg pe pârtii, de­oarece acestea sunt amenajate în locuri unde nu se pot produce alunecări de zăpadă. De asemenea, turiştii neechipaţi de munte ar trebui să renunţe la plimbările la altitudine. Pericolul producerii de accidente grave este foarte mare.

 

sorin.anghel@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: ski express