x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lupte: Ştefan a ratat bronzul

Lupte: Ştefan a ratat bronzul

de Vlad Ionescu    |    21 Aug 2008   •   00:00

Gheorghiţă Ştefan s-a clasat pe locul 5 la categoria 74 kg din cadrul competiţiei olimpice de lupte libere.

Gheorghiţă Ştefan s-a clasat pe locul 5 la categoria 74 kg din cadrul competiţiei olimpice de lupte libere. Luptătorul român a ratat obţinerea unei medalii de bronz după ce fost învins de Murad Gaidarov. Sportivul din Belarus a cîştigat în ambele reprize, cu 2-1 şi 3-1.

Ştefan ajunsese în finala pentru medalia de bronz din recalificări. În optimi, luptătorul român a pierdut în faţa uzbecului Soslan Tigiev, care s-a calificat ulterior în finală. În recalificări, Ştefan a trecut de grecul Emzarios Bentinidis, dublu meda­liat cu bronz la Europene. Sportivul român în vîrstă de 22 de ani a participat la Beijing la prima sa Olimpiadă, singura sa performanţă de pînă acum fiind tot un loc 5 la CM 2007 de la Baku. Categoria 74 kg a turneului de lupte libere a fost cîştigată de rusul Buvaisa Saitiev. În schimb, la categoria 66 kg s-a impus turcul Ramazan Sahin, care l-a întrecut în finală pe ucraineanul Andrei Stadnik.

Ultimul reprezentant al României în concursul de lupte libere, Rareş Chintoan, va intra astăzi în concurs la categoria 120 kg. Românul îl va întîlni în optimi pe cubanezul Disney Rodriguez.

×
Subiecte în articol: jo 2008